Nogomet

Englezi krenuli u Ligi B gostujućom pobjedom kod Irske, Albanija u gostima svladala Ukrajinu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 08.09.2024.
Englezi krenuli u Ligi B gostujućom pobjedom kod Irske, Albanija u gostima svladala Ukrajinu
Foto: EPA

U Ligi B odigrane suz utakmice u dvije skupine, a Engleska, Grčka, Gruzija i Albanija upisale su pobjede...

Nogometaši Engleske ove će sezone igrati u Ligi B Lige nacija, a u prvom susretu su aktualni europski doprvaci upisali pobjedu, slavili su protiv Irske u Dublinu s 2:0.

Igraj na utakmice Lige B Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to prva utakmica Engleza bez Garetha Southgatea na izborničkoj klupi, a privremeni posao je dobio Irac Lee Carsley, dosadašnji izbornik Engleske U-21.

Engleska je povela u 11. minuti kada je s deset metara precizno i jako pod gredu pogodio Declan Rice. Pogodak Rice nije slavio jer je na početku karijere igrao za sve mlađe reprezentativne uzraste Irske, a upisao je, prije igranja za Englesku, i tri nastupa za seniorsku momčad Irske.

Samo nekoliko minuta kasnije mogao je Kane pogotkom za 2:0 okruniti dobar kontranapad Engleza, ali je odlično reagirao domaći vratar Kelleher, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca ovog susreta. U 26. minuti Englezi su povećali prednost, a opet je po Irce bio koban nogometaš koji je kao mladić igrao u mlađim uzrastima njihove reprezentacije. U pitanju je Jack Grealish koji je golom zaključio točnu i brzu akciju svoje momčadi. Grealish je, pak, itekako proslavio postignuti gol.

Početkom drugog poluvremena Irska je stisnula te se pokušala vratiti u igru. Nije uspjela u tome, a najopasniji irski igrač bio je Szmodics. Umirila se potom utakmica, a Engleska je rutinski sačuvala prednost i upisala premijernu pobjedu u Ligi B.

U skupini gdje su Engleska i Irska do startna tri boda je došla Grčka koja je u Pireju pobijedila Finsku 3:0. Igrač utakmice bio je Ioannidis koji je bio dvostruki strijelac, a još je uz to autogol dao Kallman.

U skupini 1 Lige B Gruzija na domaćem terenu s uvjerljivih 4:1 svladala Češku. Gruzijci su poveli u 33. minuti kada je Kvarachelija pogodio s bijele točke. Utakmica je odlučena unutar samo četrnaest minuta drugog poluvremena. Od 53. do 66. minute Gruzijci su zabili tri pogotka, a strijelci su bili Čakvetadze, Mikautadze i Kočorašvili. Do kraja susreta Češka je uspjela postići počasni pogodak, a strijelac je u 81. minuti bio Kalvach.

U toj skupini je još Albanija u Pragu pobijedila Ukrajinu 2:1 u dvoboju gdje su svi pogoci postignuti u drugom poluvremenu. Konoplja je u 49. minuti doveo Ukrajince u vodstvo, a potom je uslijedio preokret. Kreirali su ga strijelci Ismajili u 54. i Asani u 66. minuti. Kod Albanije Arber Hoxha ušao je u 77. minuti umjesto Nedima Bajramijatest

Liga nacija, Liga B, prvo kolo:
Gruzija - Češka 4:1
Irska - Engleska 0:2
Grčka - Finska 3:0
Ukrajina - Albanija 1:2

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Gruzija4:1Češka
Ukrajina1:2Albanija
1Gruzija 14:1+33
2Albanija 12:1+13
3Ukrajina 11:2-10
4Češka 11:4-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga B, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Gruzija4:1Češka
Ukrajina1:2Albanija
1Gruzija 14:1+33
2Albanija 12:1+13
3Ukrajina 11:2-10
4Češka 11:4-30

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!