Tenis

Sabalenka u tijesnom dvoboju punom preokreta do prve titule na US Openu

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 08.09.2024.
Sabalenka u tijesnom dvoboju punom preokreta do prve titule na US Openu
Foto: EPA

Arina Sabalenka osvojila je naslov pobjednice na posljednjem teniskom "grand slam" turniru sezone u konkurenciji tenisačica, ona je u finalu u New Yorku nadigrala Amerikanku Jessicu Pegulu sa 7:5, 7:5.

Za Sabalenku je ovo drugi "grand slam" naslov u 2024., nakon što je bila najbolja na Australian Openu u siječnju.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je lani izgubila u finalu US Opena od Amerikanke Coco Gauff, Sabalenka je ove godine napravila korak dalje i svladala domaću tenisačicu u završnom dvoboju.

Bio je to neobičan dvoboj, pun uzastopno osvojenih gemova za svaku igračicu, Sabalenka je povela s 5:2 u prvom setu samo da bi Pegula s tri gema u nizu stigla do 5:5. No, onda je Sabalenka spojila pet gemova zaredom i stigla u dobitnu poziciju sa 7:5, 3:0 samo da bi Pegula uzvratila s pet gemova zaredom te povela s 5:3 i tada se činilo kako je neizbježan treći set. Ipak, Sabalenka je s četiri uzastopne igre uspjela privesti susret kraju u dva seta.

Za 26-godišnju Sabalenku ovo je ukupno treći "grand slam" naslov u karijeri, uz dva ovogodišnja ima i Australian Open iz 2023. S druge strane, 30-godišnja Pegula je igrala u svom prvom "grand slam" finalu, prije ovogodišnjeg US Opena nikada nije bila dalje od četvrtfinala.

Australci Max Purcell i Jordan Thompson pobjednici su US Opena u konkurenciji muških parova, oni su u finalu nadigrali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza sa 6:4, 7:6(4).

Za Purcella i Thompsona ovo je prvi zajednički "grand slam" naslov, a stigao je nepuna dva mjeseca nakon bolnog poraza u finalu Wimbledona u kojem su propustili tri meč-lopte protiv Finca Harrija Heliovaare i Britanca Henryja Pattena. Purcell je ipak tijekom karijere osvojio Wimbledon i to prije dvije godine kada je s Matthewom Ebdenom u finalu nadigrao Nikolu Mektića i Matu Pavića.

Krawietzu i Puetzu ovo je bio prvi zajednički nastup u finalu nekog "grand slam" turnira, Krawietz je 2019. i 2020. osvajao Roland Garros, ali s Andreasom Miesom test.

FINALE:
Arina Sabalenka (2) - Jessica Pegula (SAD, 6) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!