Nogomet

Sigur nije bio među 18 Kanađana koji su prvi puta nakon 1957. godine srušili SAD

Mario Borko • nedjelja, 08.09.2024.
Sigur nije bio među 18 Kanađana koji su prvi puta nakon 1957. godine srušili SAD
Foto: Pixsell

SAD i Kanada odigrale su u subotu prijateljsku utakmicu. Kanađani su bili bolji i zasluženo stigli do prve pobjede na tlu susjeda nakon 67 godina. Hajdukov Niko Sigur, koji je prije ovog okupljanja umjesto Hrvatske odabrao igrati za državu svog rođenja, ostao je na klupi...

U subotu su SAD i Kanada 43. puta u povijesti odmjerili snage. Prvi susret datira još iz 1885. godine, a jučerašnji je ušao u povijest jer je Kanada slavljem od 1:2 u Kansas Cityju stigla do prve pobjede na američkom tlu nakon davne 1957. godine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to 12. pobjeda za Kanađane, a do nje su stigli ponajprije zahvaljujući napadaču Lillea Jonathanu Davidu. 24-godišnjak je upisao asistenciju i nakon toga zabio 29. gol u 55. nastupu za kanadsku reprezentaciju.

Kanađani su poveli u 17. minuti, SAD je pokušao izaći iz visokog presinga, ali nije uspio. Nakon oduzete lopte, David je dodao Jacobu Shaffelburgu koji zabija za vodstvo. Amerikanci nisu ništa naučili, David je u 58. oduzeo loptu u opasnoj zoni i nakon pokušaja duplog pasa s Cyleom Larinom zabio za 0:2.

Amerikanci su preko Luce De La Torrea smanjili zaostatak u 66., ali ostalo je 1:2 za Kanadu koja je tako došla do treće pobjede u posljednjih osam međusobnih susreta.

Kanadski izbornik Jesse Marsch napravio je čak sedam zamjena, isprobao 18 igrača, ali Hajdukov Niko Sigur ostao je na klupi. Polivalentni veznjak prije rujanskih okupljanja odlučio je da više neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju, a čini se da ga kanadski izbornik vidi u veznom redu s obzirom na to da su Alistair Johnston iz Celtica i Richie Laryea iz Toronta podijelili minutažu na desnom beku.

Kanada za tri dana igra protiv Meksika koji je noćas s 3:0 nadigrao Novi Zeland, a SAD će isti dan pokušati prekinuti negativan niz od tri poraza upravo protiv Novozelanđana. test

Prijateljska utakmica:
SAD – Kanada 1:2

FOTO: Alex Nicodim/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!