Ostali sportovi

FNC 19: Fabjan lako svladao De Castra, Bakočević sportski predao pobjedu diskvalificiranom Pejiću

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.09.2024.
FNC 19: Fabjan lako svladao De Castra, Bakočević sportski predao pobjedu diskvalificiranom Pejiću
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na spektaklu u pulskoj Areni u sklopu FNC 19 priredbe viđen je niz kvalitetnih borbi, a dvije su posebno privukle pozornost...

U pulskoj Areni priređen je pravi borilački spektakl u sklopu FNC 19 priredbe s nizom vrlo intrigantnih borbi.

Kao poslatica večeri bila je borba između Mirana Fabjana i Yorgana de Castra, borca s UFC iskustvom, međutim Fabjan je odradio posao kako je i najavljivao, pasivnog Castra je načeo, a onda i završio udarcima na podu.

Fabjan je uskočio u glavnu priredbu kao zamjena za ozlijeđenog Ivana Vitasovića koji se trebao boriti protiv Castra i pokazalo se da je to bila loša vijest za bivšeg UFC i PFL borca.

Posebno zanimljiva bila je borba između Filipa Pejića i Vase Bakočevića koja je označila i kraj prve sezone Fight of Nations serija.

Borba nije bila onako žestoka kakvom se očekivala, a završila je diskvalifikacijom, ali i sportskim potezom Vase Bakočevića.

Naime Pejić je uspio middle kickom srušiti na pod Bakočevića i u žaru borbe pogodio ga je nogom u glavu dok je ovaj bio na podu što je zabranjeno nakon čega je završio borbu, a sudac prekinuo meč.

I dok je Pejić slavio, iz Vasinog kuta su se žalili te je snimka potvrdila nedozvoljeni udarac, a Pejić je diskvalificiran.

Prilikom proglašenja pobjednika Bakočević nije podigao svoju ruku nego je prišao Pejiću i podigao njegovu te mu uručio pehar iako je službeno pobjednik bio Bakočević.

"Zamislite da kažem djeci da sam pobijedio pa im pustim snimku. Bacio je taj udarac, borio sam se i kada su ti udarci bili legalni i tako i treba biti. Filip Pejić je pobijedio nokautom u prvoj rundi!, rekao je nakon meča Bakočević i po tko zna koji put pobrao simpatije.

"Htio sam ga udariti u tijelo i ne znam što sam napravio, oprostite molim vas, Vaso hvala ti na svemu, legenda si i tvoj sam fan. Htio sam pružiti najbolje što mogu, to sam i odradio, ali na kraju sve upropastio", tužan je bio Pejić.

Spomenimo i kako je Martin Batur svladao Gruzijca Šotu Betlemidzea, a Darko Banović osvojio je pojas u bantam kategoriji pobjedom protiv Bartosza Wojcikiewiczatest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!