Tenis

Hrvatska teniska reprezentacija započela pripreme za dvoboj protiv Litve

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.09.2024.
Hrvatska teniska reprezentacija započela pripreme za dvoboj protiv Litve
Foto: Mario Ćužić/HTS

Hrvatska reprezentacija počela je u Varaždinu pripreme za predstojeći susret Svjetske skupine I protiv Litve u Varaždinu, no prvi korak napravljen je nešto ranije u Zagrebu.

Hrvatski tenisači bili su dio promotivne akcije na kojoj je predstavljen okršaj čiji će pobjednik iduće godine nastupati u elitnom rangu ovog natjecanja. Naši su reprezentativci sudjelovali u zabavnom programu, podijelili autograme i fotografirali se s ljubiteljima tenisa, a potom su odgovarali na pitanja.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Okupili smo se, raspoloženi smo da ostavimo Hrvatsku u Svjetskoj skupini. Protivnik je zahtjevan i kao i uvijek pristupit ćemo mu s respektom i ozbiljnošću. Nadam se da ćemo gledateljima i hrvatskoj sportskoj javnosti pružiti vrhunski teniski susret", rekao je izbornik Velimir Zovko.

Mate Pavić stigao je na okupljanje iz New Yorka, gdje je prije nekoliko dana igrao u polufinalu US Opena u konkurenciji parova.

"Nisam se još priviknuo na vremensku razliku, došao sam u Hrvatsku u subotu, ali bit će vremena do iduće subote i susreta za potpunu prilagodbu", rekao je Mate, jedan od najboljih tenisača svijeta u parovima.

Novo ime na popisu prijavljenih je Osječanin Matej Dodig, 303. na rang listi, koji je nedavno napunio 19 godina.

"Bio sam već u Varaždinu početkom godine u reprezentaciji, ali ne u prvoj postavi. Gledao sam i učio od suigrača, a vjerujem da sam sada spreman doprinijeti timu", rekao je Dodig.

Status prvog igrača prema plasmanu na rang listi imat će Duje Ajduković, koji će u ponedjeljak biti nadomak ulasku među stotinu vodećih na ATP listi. Nedavno je u španjolskom Manacoru osvojio treći naslov na ATP Challengerima.

"Istina je, u ponedjeljak ću imati renking karijere, ali nije da me u ovom trenutku to posebno interesira. Bodovi se brane svakog tjedna, to dođe i prođe. Važnije je što sam u dobroj formi i da ću takvo izdanje pružiti i sada", izjavio je Duje.

Mili Poljičak također je u velikom naletu, te će u ponedjeljak i on imati najbolji plasman ikad (327.), nakon serije odličnih rezultata i nekoliko naslova na turnirima ITF World Tennis Toura.

"Treba nastaviti dobro igrati i spuštati se još više. Ima koristi od toga, naravno, ali kao što je Duje rekao, važno je da je igra tu."

Borna Gojo u nekoliko je navrata donio važne pobjede hrvatskoj reprezentaciji i raduje nnjegov povratak, nakon što ga u susretu protiv Belgije nije bilo zbog ozljede leđa. Hoće li i ovaj put biti uspješan?

"Vidjet ćemo kad dođe petak, nakon tjedna treninga. Ovdje su mladi momci koji igraju odličan tenis i vidjet ćemo tko će igrati. Svi su spremni, a tko god bude na igralištu vjerujem da će biti još jedna pobjeda", rekao je Gojo.

Osim treninga u ponedjeljak u Areni Varaždin, naši će tenisači oko 18 sati biti sudionici još jednog promotivnog događanja, ovaj put u Supernovi Varaždin. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!