Ostali sportovi

Dak Prescott potpisom novog ugovora postao najbolje plaćeni igrač u povijesti NFL-a

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 08.09.2024.
Dak Prescott potpisom novog ugovora postao najbolje plaćeni igrač u povijesti NFL-a
Foto: EPA

Vođa navale američke profesionalne momčadi u američkom nogometu Dallas Cowboysa Dak Prescott (31) postao je najbolje plaćeni igrač u povijesti tog sporta nakon što je potpisao produženje ugovora na četiri godine vrijedno 240 milijuna dolara.

S godišnjom plaćom od 60 milijuna dolara Prescott je za pet milijuna po sezoni nadmašio svoje kolege "quarterbackove" Joea Burrowa (Cincinnati Bengals), Trevora Lawrencea (Jacksonville Jaguars) i Jordana Lovea (Green Bay Packers) koji su ranije ovog ljeta produživali ugovore sa svojim klubovima.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prescott upravo ulazi u posljednju godinu svog starog ugovora prema kojemu je zarađivao 40 milijuna dolara po sezoni, a novi ugovor vrijedi za razdoblje od 2025. do 2028.

Prošle sezone Prescott je predvodio NFL ligu po broju dodavanja za "touchdown" (36), no usprkos odličnom omjeru pobjeda i poraza u ligaškom dijelu sezone od 73-41 s Prescottom u sastavu Cowboysi još uvijek čekaju značajniji rezultat u doigravanju. U dosadašnjih osam sezona koliko je Prescott u momčadi Cowboysi su se plasirali u doigravanje pet puta, a u posezoni su ostvarili omjer 2-5. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!