Ostali sportovi

Sandra nije uspjela unatoč prebačenih 67 metara, Allman slavila, Farkaš opet rušio hrvatski rekord

Branimir Korać • nedjelja, 08.09.2024.
Sandra nije uspjela unatoč prebačenih 67 metara, Allman slavila, Farkaš opet rušio hrvatski rekord
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Vrhunski rezultati u bacanju diska na Hanžekovićevom memorijalu. Valarie Allman i Sandra Elkasević bacale su preko 67 metara, a Amerikanka je odnijela pobjedu...

Bacanje diska u Zagrebu uvijek privlači najveću pozornost, međutim ovaj put Sandra Elkasević nije uspjela doći do pobjede. Valarie Allman ipak je imala bolji hitac.

Prije nekoliko dana Sandra je bacila skoro 69 metara, imala je sjajan hitac, ali nije ga uspjela ponoviti na Hanžeku. U posljednje dvije serije pronašla je pravu daljinu, no dovoljno za drugo mjesto.

Allman je odmah bacila disk na 66.68 i pokazala da je došla do pobjede da bi već u drugoj seriji bacila na 67.74 i tako još podigla letvicu.

Elkasević je u petoj seriji bacila 66.96, u šestoj je disk išao na još daljih 67.12, vrlo respektabilne daljine, ali dovoljne za drugo mjesto.

Treća je bila Nizozemka Jorinde van Klinken koja je bacila 64.49. Nastupila je još jedna Hrvatica i to Marija Tolj koja je završila na šestom mjestu s 57.24 kao jedina koja nije uspjela prebaciti 60 metara.

Svakako treba istaknuti i još jedan fantastičan rezultat mladog Roke Farkaša koji je srušio hrvatski rekord na 200 metara.

Farkaš je nedavno srušio dugogodišnji rekord Željka Knapića, ali danas je išao još brže i istrčao tri stotinke bolje vrijeme te je novi hrvatski rekord sada 20.67.

Pobjedu je odnio Jamajčanin Erriyon Knighton s 19.93. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!