Tenis

Jannik Sinner s autoritetom do svoje prve titule na US Openu

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.09.2024.
Jannik Sinner s autoritetom do svoje prve titule na US Openu
Foto: EPA

Jannik Sinner pobjednik je ovogodišnjeg US Opena. U finalu je bio bolji od Taylora Fritza kojeg je svladao u tri seta...

Vrlo dominantno i posve zasluženo. Jannik Sinner potvrdio je status prvog igrača svijeta i u psihološki teškom trenutku zbog afere doping, U finalu je bio na vrlo visokoj razini, previsokoj za Taylora Fritza i svladao ga je sa 6:3, 6:4, 7:5.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tijekom ova dva tjedna Sinner je izgubio samo dva seta, u prvom kolu dok se zagrijavao protiv Mackenzieja McDonalda te u četvrtfinalu protiv Danila Medvjedeva u meču koji je proglašen finalom prije finala.

I McDonald i Medvjedev su uvjerljivo uzeli svoje setove sa 6:2 i 6:1, ali obojica su u ostalim setovima potpuno nadigrani.

Finale protiv Fritza potrajalo je dva sata i 15 minuta, Sinner je imao potpunu kontrolu nad mečom iako mu je postotak ubačaja prvog servisa bio na niskih 51 posto, ali kada bi prvi servis ušao, u 88 posto slučajeva poen bi bio Sinnerov.

Fritz je nervozno ušao u meč i izgubio svoj prvi servis, ali vrlo brzo se vratio i izjednačio na 2:2. Nakon što je poveo s 3:2 ušao je ponovno u krizu, izgubio je narednih pet gemova i prvi set sa 6:3.

Uspio se Fritz u drugom setu stabilizirati, vrlo malo toga je poklonio Sinneru, ali nije izdržao. Na servisu za ostanak u setu kod 5:4, Sinner je došao do 15:40 i iskoristio već prvu set loptu.

Tu se Fritz našao u velikom problemu, okrenuti 0:2 protiv Sinner je stravično teško, ali nije se Amerikanac predavao. U trećem setu odmah je došao do 0:40 i nije to iskoristio, ali kod 3:3 je ipak došao do breaka. Poveo je s 5:3 te došao u priliku produžiti meč, ali Sinner se vratio, pokazao je svu svoju kvalitetu i s četiri gema u nizu otišao do pobjede.

Druga Grand Slam titula u karijeri za Sinner i to druga ove godine. Na ATP ljestvici dodatno je povećao razliku pa sad primjerice ima duplo više bodova od četvrtoplasiranog Đokovića. Fritz je pak došao do svog najboljeg plasmana, ušao je u Top 10 i došao na sedmo mjesto. test

US Open, finale:
Jannik Sinner (Italija, 1) - Taylor Fritz (SAD, 12) 6:3, 6:4, 7:5

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!