Nogomet

Talijani u Budimpešti žele potvrditi sjajan nastup s Parka prinčeva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.09.2024.
Talijani u Budimpešti žele potvrditi sjajan nastup s Parka prinčeva
Foto: Damir Senčar/HINA

U drugom kolu skupine 2 Lige A Lige nacija Italija gostuje kod Izraela. Talijani su krenuli s pobjedom, a Izraelci s porazom u novo izdanje Lige nacija...

S velikim zanimanjem očekivalo se gostovanje Italije kod Francuske na otvaranju skupine u Ligi nacija. Luciano Spalletti najavljivao je kako ćemo gledati bolju Italiju nego na Europskom prvenstvu i da je sposobna zaustaviti Francusku i bio je u pravu.

Igraj na utakmice Lige A Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Italija je u Parizu odigrala uistinu dobru utakmicu, na kraju je i zasluženo slavila s 3:1 iako je vrlo rano već u 13. sekundi poklonila pogodak domaćinu. No ta pogreška Di Lorenza i gol Barcole nisu je poremetili i uspjela je napraviti preokret.

Veliki dobitak u odnosu na Europsko prvenstvo je Sandro Tonali koji je odigrao sjajnu utakmicu nakon odrađene suspenzije i nije pokazao da mjesecima nije bio u pogonu. Dapače, upravo nakon njegove krasne asistencije Federico Dimarco je izjednačio.

U drugom poluvremenu Italija je nastavila s dobrom igrom, neutralizirala je najopasnije francuske pojedince, a na drugoj strani Frattesi i Raspadori pogađali su za 3:1.

Nakon spektakularne atmosfere na Parku prinčeva, sada je čeka prazan stadion u Budimpešti i atmosfera kao u vrijeme pandemije. Izrael igra pred praznim tribinama, tako je bilo i u prvom kolu gdje je Belgija formalno bila domaćin, ali tribine stadiona u Debrecenu bile su prazne.

U tom susretu Izrael se teško nosio s Belgijcima, imao je ponešto prilika, ali kada bi Belgija prebacila u brzinu više, osjetila se razlika u klasi. Slavili su Belgijci s 3:1, a Izrael ne očekuje ništa lakši posao u ovom dvoboju s Italijom.

Što su rekli

Ran Ben Shimon, izbornik Izraela: "Nema svrhe govoriti o talijanskoj prošlosti. Gledao sam ih protiv Francuske i vidio sam da je to fantastična momčad s vrlo zanimljivim taktičkim zamislima. Uvijek sam optimist pa tako i sada. Za mene je najvažnije da nakon utakmice sjednemo i uočimo napredak u svim parametrima na kojima radimo."

Luciano Spalletti, talijanski izbornik: "Bit će ovo potpuno drugačija utakmica od one protiv Francuske, ono će biti teško ponoviti. Razgovarao sam s igračima i upozorio ih što se može dogoditi ako se ne pripremimo kao protiv Francuske. Nemoguće je izvesti istu momčad kao na Parku prinčeva jer je umor velik i sigurno će biti određenih promjena."

Mjesto, vrijeme, sudac

Budimpešta, Bozsik Arena, 20:45

Sudac: Ivan Kružliak (Slovačka)

Prošli dvoboj

Italija i Izrael su se posljednji put susreli u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Talijani su slavili u obje utakmice, u gostima su bili bolji s 3:1, a kod kuće je Italija slavila s 1:0.

Prognoza

Italija je favorit i sve osim njene pobjede bilo bi iznenađenje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!