Nogomet

Francuzi traže iskupljenje, sve osim pobjede stavlja ih u probleme

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.09.2024.
Francuzi traže iskupljenje, sve osim pobjede stavlja ih u probleme
Foto: EPA

U drugom susretu drugog kola skupine 2 Lige A Lige nacija u vrlo važnom dvoboju Francuska dočekuje Belgiju...

Francuska se 1:3 porazom u prvom kolu na Parku prinčeva protiv Italije dovela u neugodnu situaciju. U drugom kolu dolazi joj Belgija i tu više nema pravo na kiks jer bi se rano mogla naći u ogromnim problemima u borbi za završnicu Lige nacija.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prve dvije reprezentacije u skupini prolaze u četvrtfinale, a ako Belgija iznenadi Francusku u gostima, moglo bi se dogoditi da nakon dva kola Belgija i Italija imaju po šest bodova, a Izrael i Francuska budu na nuli.

Francuzima bi dodatno otežalo cijelu priču to što će na startu ispucati domaće dvoboje s glavnim konkurentima za četvrtfinale i kasnije će gostovati u Belgiji i Italiji što baš i nije najbolji izbor za vaditi se.

Deschampsovi izabranici krenuli su porazom na svom stadionu protiv Italije, poveli su u 13. sekundi preko Barcole i nisu znali iskoristiti taj šok koji su Talijanima priredili. Općenito nisu izgledali posebno uvjerljivo, a kao što ih je Italija znala kazniti, znat će i Belgija.

Stoga ako misli napraviti nešto više u ovom susretu, Francuska ne smije ponoviti takvu predstavu. Protivnik je dovoljno kvalitetan i opasan da može stvoriti Francuzima velike probleme.

Belgija je pak krenula 3:1 pobjedom protiv Izraela koja je mogla biti i izraženija. No Izrael je ipak daleko lakši protivnik nego što je to Francuska, osim toga taj susret igran je pred praznim tribinama, a Belgiju će u Lyonu dočekati ipak užarenija atmosfera.

Mjesto, vrijeme, sudac

Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 20:45

Sudac: Tobias Stieler (Njemačka)

Prošli dvoboji

Ovi protivnici prošli put sastali su se u osmini finala ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Francuska je odnijela pobjedu 1:0 autogolom Jana Vertonghena u 85. minuti.

Prognoza

Očekuje se francuska pobjeda u ovom susretu, kvaliteta je na njenoj strani i domaćin je. test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!