Tenis

Nikola Mektić otpao zbog ozljede, u reprezentaciji ga mijenja debitant u sjajnoj formi

Sportnet, Mario Borko • ponedjeljak, 09.09.2024.
Nikola Mektić otpao zbog ozljede, u reprezentaciji ga mijenja debitant u sjajnoj formi

Nikola Mektić otpao je zbog ozljede za Davis Cup susret protiv Litve koji se nadolazećeg vikenda igra u Varaždinu, a njegovo mjesto popunit će Mili Poljičak kojem će to biti premijerni nastup za reprezentaciju...

Hrvatska reprezentacija počela je s treninzima u Areni Varaždin, gdje će 13. i 14. rujna igrati protiv Litve u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa, no sastav će doživjeti promjene u odnosu na prvu nominaciju koju je u Međunarodni teniski savez poslao izbornik Velimir Zovko.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zbog ozljede je otpao Nikola Mektić, pa će na njegovo mjesto ući Mili Poljičak, koji je ionako već na treninzima.

“Nažalost, mijenjamo par. Kombinacija Nikola Mektić, Mate Pavić, naš zlatni olimpijski par, neće nastupiti, jer je Nikola ozlijeđen. To je upala ovojnice lisne kosti, te nažalost neće zaigrati. Ni Ivan Dodig, također naš vrhunski igrač parova, neće nastupiti, jer ima nagnječenje meniskusa. Sada na red dolaze mlade snage, odnosno, prvi put u momčad u Davis Cupu ulazi Mili Poljičak“, rekao je izbornik Zovko.

Izmjena momčadi dogodila se na početku tjedna, što bi trebalo značiti da će biti dovoljno vremena do petka za uigravanje kombinacije Pavić, Poljičak. Iako je posljednjih mjeseci bio u fokusu zbog odličnih rezultata u pojedinačnom natjecanju (baš danas ima najbolji renking u karijeri, 327. mjesto), Mili ima zapažena ostvarenja i u paru.

Ove godine ima šest osvojenih naslova u toj konkurenciji na ITF World Tennis Tour turnirima,a treba podsjetiti da je 2022. bio pobjednik juniorskog Roland Garrosa u parovima.

“Naravno da imamo vremena. Dečki su vrhunski profesionalci. Uz Matu Pavića, koji je okosnica para, mislim da neće biti problema što se tiče uigravanja.“

Arena Varaždin nije nikakva nepoznanica našim igračima, jer su ovdje igrali prije samo nekoliko mjeseci, protiv Belgije:

“Ono što nam pružaju varaždinska Arena i Grad Varaždin je više nego zadovoljavajuće, čak odlično. Na to gostoprimstvo mi možemo uzvratiti samo dobrim igrama i nastupima“, rekao je Zovko i dodao:

“Naravno da i sad očekujemo punu dvoranu, kao protiv Belgije. Susret je teniski atraktivan i interesantan. Kako nema mnogo ovakvih momčadskih natjecanja, mislim da je za publiku jako zanimljivo, a i da podrži svoju nacionalnu momčad.“

Prvog dana, u petak, program će započeti u 17 sati (igrat će se dva pojedinačna meča), a u subotu u 14 sati (parovi, pa dva pojedinačna meča). Ulaznice su dostupne na poveznici

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!