Nogomet

Kekovu Sloveniju nakon dugo vremena čeka utakmica koju mora pobijediti

Mario Borko • ponedjeljak, 09.09.2024.
Kekovu Sloveniju nakon dugo vremena čeka utakmica koju mora pobijediti
Foto: EPA

Večeras od 20:45 u Ligi B Lige nacija sastaju se Slovenija i Kazahstan. Slovenci će Kazahstance ugostiti u Ljubljani, a nakon Eura i otvaranja protiv Austrije napokon u susret ulaze kao favoriti za pobjedu...

Slovenija Matjaža Keka oduševila je Europu na Euru, samo su je jedanaesterci dijelili od četvrtfinala, a na valu tog sjajnog postignuća Zmajčeki žele nastaviti ostvarivati dobre rezultate i u Ligi nacija. Nakon remija na startu protiv Austrije, večeras na Stožice dolazi Kazahstan.

Igraj na Slovenija - Kazahstan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove dvije reprezentacije međusobno su igrale u kvalifikacijama za Euro, a Slovenci su u posljednjem kolu, u izravnom dvoboju, pobjedom osigurali nastup u Njemačkoj. Tamo su u regularnom dijelu ostali neporaženi od Danske, Srbije, Engleske i Portugala, a isto su uspjeli učiniti prije tri dana protiv favoriziranih Austrijanaca.

Kek nije napravio nikakve promjena u odnosu na Euro. Benjamin Šeško napokon je došao do gola, a Slovenija je protiv Austrijanaca igrala bez kapetana Jana Oblaka, a isto se očekuje i protiv Kazahstanaca. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Slovenija nakon šest utakmica napokon uspjeti stići do pobjede.

Izuzev pripremnog susreta s Bugarskom, Slovenci su svaki puta do sada bili veliki autsajder, a protiv Kazahstana će kao favoriti morati malo promijeniti način igre. Način igre sigurno neće biti lako promijeniti i zato je ovo za Slovence velik test. Bodovi su vrlo bitni s obzirom na to da im u listopadu slijede gostovanja u Norveškoj i Kazahstanu.

Kazahstanci su na startu Lige nacija iznenadili Norvešku. Erling Haaland i društvo nisu uspjeli realizirati velik broj prilika, a Kazahstanci su tako na otvaranju stigli do vrlo važnog boda. Ovo je njihov premijerni nastup u Ligi B Lige nacija. Oni su krenuli čak iz Lige D, ali su nakon preustroja skočili u Ligu C gdje su prije dvije godine osvojili prvo mjesto i izborili viši rang.

Završili su ispred Azerbajdžana, Slovačke i Bjelorusije, a u Ligi B su među glavnim kandidatima za ispadanje. Kazahstanci su svjesni da je Slovenija njihova velika šansa. U kvalifikacijama za Euro bili su vrlo blizu u obje utakmice.

Reprezentaciju je u srpnju preuzeo bivši ruski izbornik Stanislav Čerčesov koji je Ruse 2018. odveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Najveća zvijezda u momčadi je Bahtijar Zajnutdinov koji igra u turskom Bešiktašu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Ljubljana, Stožice, 20:45

Sudac: Joao Pedro Pinheiro (Portugal)

Prošli dvoboj

Slovenija i Kazahstan igrali su dva puta. U oba navrata Slovenci su slavili s 2:1.

Prognoza

Slovenija je veliki favorit, ali utakmica bi vrlo lako mogla završiti bez pobjednika. test

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!