Nogomet

Bio je na putu da preotme jedinicu Livakoviću, sada je završio na posudbi u Turskoj

Mario Borko • utorak, 10.09.2024.
Bio je na putu da preotme jedinicu Livakoviću, sada je završio na posudbi u Turskoj
Foto: EPA

Ivo Grbić karijeru će nastaviti na posudbi u turskom Caykur Rizesporu i to samo nakon osam mjeseci provedenih u engleskom Sheffield Unitedu. Novi je to korak unazad za vratara koji je za reprezentaciju branio u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici prije Svjetskog prvenstva...

Transferni rok je u većini zemalja završio, a klubovi su kompletirali svoje momčadi. Turci su još uvijek aktivni na tržištu, a Caykur Rizespor odlučio je angažirati povremenog hrvatskog reprezentativca Ivu Grbića.

Igraj na utakmice turske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

28-godišnji vratar u Tursku odlazi na jednogodišnju posudbu iz Sheffield Uniteda kojem se u siječnju priključio iz Atletico Madrida i potpisao ugovor do kraja lipnja 2027. godine. Grbić se nije uspio nametnuti u klubu koji je prošle sezone kao posljednji ispao iz Premier lige.

Već u debiju se ozlijedio, a nakon tri utakmice pauze u idućih osam je primio 23 gola i tako izgubio status prvog vratara. Ove sezone nastupio je jednom u EFL kupu i sada je ishodio posudbu u Tursku.

Grbić je 2020. napravio iznenađujući transfer, vrijedan 3.5 milijuna eura, iz Lokomotive u Atletico Madrid. Tamo je dugo bio zamjena Janu Oblaku, skupio je 14 nastupa, a prije odlaska na Otok, odradio je jednu sezonu na posudbi u Lilleu. I u Francuskoj je nakon dobrog starta u drugom dijelu sezone pao u drugi plan.

Grbić je dijete Hajduka, a s reprezentacijom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Za Vatrene je upisao samo dva nastupa i to u ključnim kvalifikacijskim utakmicama protiv Malte i Rusije. Zlatko Dalić odlučio se u vrlo teškom trenutku pretpostaviti Grbića Dominiku Livakoviću, a ovaj je opravdao njegovo povjerenje.

Bilo je to za vrijeme njegovog boravka u Lilleu, a možda bi Grbić zadržao jedinicu da nije ubrzo izgubio status u klubu. Grbić će pokušati revitalizirati karijeru u Turskoj. Rizespor je trenutno 12. u tamošnjem prvenstvu s četiri osvojena boda nakon četiri kola, a prije Grbića od Hrvata su u njemu nastupali Damjan Đoković, Dario Melnjak i Igor Galtest

FOTO: EPA/Manuel Lorenzo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!