Nogomet

Drugi najbolji strijelac u povijesti nizozemske reprezentacije predstavljen u brazilskom velikanu

HINA, Mario Borko • utorak, 10.09.2024.
Drugi najbolji strijelac u povijesti nizozemske reprezentacije predstavljen u brazilskom velikanu
Foto: EPA

Brazilski velikan Corinthians predstavio je veliko pojačanje, a radi se o Nizozemcu Memphisu Depayu koji klubu pristupa kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Atletico Madridom...

Nizozemski napadač Memphis Depay nakon duge potrage napokon je pronašao klub. 30-godišnji Nizozemac s ganskom putovnicom odlazi u brazilskog velikana Corinthians.

Igraj na utakmice brazilske Serie A na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Depay je u srpnju napustio Atletico Madrid, a u klub iz Sao Paula dolazi kao slobodan igrač. Corinthians nije objavio detalje ugovora, ali brazilski mediji navode kako je ugovor vrijedan 12.5 milijuna dolara. Nizozemac je na vjernost potpisao do kraja prosinca 2026. godine.

Depay je karijeru započeo u PSV Eindhovenu, a igrao je za Lyon, Barcelonu i Manchester United. Prošle je sezone nosio dres Atletico Madrida za kojeg je u svim natjecanjima upisao 31 nastup i zabio devet golova.

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 98 utakmica i postigao 46 golova. Od kraja prošle sezone je slobodan igrač, a na Euru u šest nastupa jednom poentirao i jednom asistirao. Izbornik Ronald Koeman bio je vrlo kritiziran zbog forsiranja Depaya u prvoj postavi, ali iz nje ga je izostavio tek u polufinalu protiv Engleza.

Depayu nedostaju još samo četiri pogotka kako bi se na prvom mjestu ljestvice strijelaca izjednačio s Robinom van Persijem koji je u dresu Oranja u 102 nastupa 50 puta tresao mrežu protivnika.

Steven Bergwijn otišao je u saudijski Al-Ittihad, a Koeman je rekao da si je time zatvorio vrata reprezentacije. Bivši trener Barcelone istaknuo je da isto ne vrijedi i za Depaya jer je brazilska liga na puno višem nivou i da će napadač, uđe li u formu, konkurirati za poziv u reprezentaciju. test

EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!