Tenis

Davis Cup: Pobjede Belgije, Australije, Njemačke i Kanade na startu turnira

HINA, Mario Borko • srijeda, 11.09.2024.
Davis Cup: Pobjede Belgije, Australije, Njemačke i Kanade na startu turnira
Foto: EPA

Krenulo je novo izdanje Davis Cupa. Turniri se igraju diljem Europe i u Kini, u ponedjeljak nije bilo nekih veliki iznenađenja, a istaknimo da je Kanada uspješno startala u obranu lanjskog naslova...

Hrvatska Davis Cup reprezentacije priprema se za susret s Litvom koji se ovog vikenda igra u Varaždinu, a 16 najboljih reprezentacija na svijetu u ponedjeljak je krenulo s glavnim turnirom. Umjesto hrvatskih tenisača na njemu nastupa Belgija koja ih je pobijedila u veljači.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tenisači Belgije i Australije ostvarili su pobjede u prvim dvobojima Svjetske skupine Davis Cupa u skupinama A i B koje se igraju u Bologni, odnosno Valenciji. Belgijanci su svladali Nizozemce s 2-1, dok su Australci također s 2-1 nadigrali Francuze.

U skupini A koja se igra u Bologni, Nizozemska je povela nakon što je Botic van de Zandschulp nadigrao Raphaela Collignona sa 7:5, 7:6 (6), na 1-1 je za Belgiju poravnao Zizou Bergs svladavši Tallona Griekspoora sa 6:2, 6:7 (2), 6:3, da bi u igri parova Sander Gille i Jeoren Vliegen s 4:6, 7:6 (5), 6:4 bili bolji od Wesleya Koolhofa i Botica van de Zandschulpa.

Uz Nizozemsku i Belgiju u Bologni su još domaćin Italija i Brazil.

I u skupini B u Valenciji o pobjedniku je odlučivao susret parova. Nakon što je Thanasi Kokkinakis svladao Arthura Filsa sa 7:6 (4), 7:6 (3) za prednost Australije od 1-0. Ugo Humbert je poravnao na 1-1, pobjedom 6:3, 6:2 protiv Alekseja Popyrina. Susretu parova su Matthew Ebden i Max Purcell sa 7:5, 5:7, 6:3 svladali Pierre-Huguesa Herberta i Edouarda Roger-Vasselina.

U skupini B su još Španjolska i Češka.

Ranije u utorak, tenisači Kanade 2-1 su pobjedom protiv Argentine u prvom susretu skupine D u Manchesteru krenuli u obranu lanjskog naslova. Kanada je povela s nedostižnih 2-0 nakon pojedinačnih dvoboja.

Prvo je Denis Šapovalov svladao Francisca Cerundola sa 7:5, 6:3, dok je Felix Auger-Aliassime sa 6:3, 6:3 nadigrao Sebastiana Baeza. U susretu parova Maximo Gonzalez i Anders Molteni su s 2:6, 6:3, 6:2 svladali Vaseka Pospišila i Denisa Šapovalova te tako smanjili na konačnih 2-1.

U Manchesteru još sudjeluju reprezentacije Velike Britanije i Finske.

U kineskom Zhuhaiju, u susretu skupine C, Njemačka je nadigrala Slovačku s 3-0. Maximilian Marterer je najprije svladao Lukaša Kleina sa 6:4, 7:5, a potom je Yannick Hanfmann bio bolji od Jozefa Kovalíka s 3:6, 6:3, 7:6 (3). Tim Pütz i Kevin Krawietz su u susretu parova svladali Lukaša Kleina i Igora Zelenskog sa 7:5, 6:3. U toj skupini su još SAD i Čile.

Plasman na završnicu koja će se igrati od 19. do 24. studenoga u Malagi osigurat će dvije prvoplasirane reprezentacije. test

FOTO: EPA/BIEL ALINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisDavis Cup/Fed Cup
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!