Nogomet

Slaven Belupo prvu pobjedu sezone traži kod trećeligaša koji ostvaruje milijunske transfere

Mario Borko • srijeda, 11.09.2024.
Slaven Belupo prvu pobjedu sezone traži kod trećeligaša koji ostvaruje milijunske transfere
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Danas od 16:30 na rasporedu devet utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Na zapadu Zagreba Kustošija dočekuje poljuljani Slaven Belupo koji s novim trenerom dolazi po prvu pobjedu u novoj sezoni...

Ovaj tjedan rezerviran je za prvo kolo SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U utorak su odigrane tri utakmice, a danas od 16:30 na rasporedu je još njih devet. Veliko zanimanje izazvat će utakmica trećeligaša Kustošije i Slaven Belupa koji je prikovan za dno SuperSport HNL-a.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kustošija je kvartovski klub sa zapada Zagreba osnovan 1929. godine. Klub je imao različita imena, jedno vrijeme nije ni imao seniorsku momčad, a danas se natječe u SuperSport Drugoj nogometnoj ligi. Kustošija je poznata po vrlo dobroj nogometnoj školi, a prije otprilike dvije godine u klub u klub se uključio Andy Bara.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih nogometnih agenata odlučio je iskoristiti klub za razvoj svojih igrača, a u jeku njegovog najvećeg sukoba s upravom Dinama, početkom godine, mnogi su igrači i sportski djelatnici Maksimir zamijenili Kustošijom.

Kustošija je tako kao trećeligaš ostvarila milijunske transfere. Američko-hrvatski napadač Din Klapija za tri je milijuna eura završio u RB Leipzigu, Senegalac Mikayli Faye je za 1.5 milijuna eura prodan Barceloni, a u međuvremenu je završio u Rennesu u transferu vrijednom deset milijuna eura.

Sezona nije dobro počela za Kustošiju koja se nalazi na 13. mjestu Druge lige s dva osvojena boda u tri kola. Na klupi je bivši vratar Dinama Filip Lončarić, a u pretkolu Kupa Kustošija je s 3:0 izbacila Polet iz Svetog Martina na Muri. Opravdanje je za Kustošiju što prvih šest kola u prvenstvu igra u gostima, a nakon remija u Trnju i Poreču, prije četiri dana doživjela je 3:0 poraz kod Solina.

O Slaven Belupu se sve više-manje zna. Najdugovječniji prvoligaš uz “veliku četvorku“ proživljava vrlo teške dane. Prošle sezone katastrofalni Rudeš je zamaskirao koliko su Farmaceuti zapravo loši, ali na početku ove sve maske su pale.

Nakon samo jednog boda u uvodnih pet kola, Ivan Radeljić je postao bivši, a klub se odlučio dovesti svog bivšeg igrača Marija Kovačevića. Bivši trener Varaždina zbog teške je bolesti izgubio svoje mjesto u baroknom gradu, a sada u lokalnom rivalu želi nastaviti odličan posao.

Klub je shvatio da je vrag odnio šalu i u smiraju prijelaznog roka doveo je nekoliko zvučnih pojačanja. Ističe se bivši najbolji strijelac HNL-a Ilija Nestorovski koji je stigao iz talijanskog drugoligaša Ascolija. U Koprivnicu su se još vratili i Ivan Dolček te Alen Grgić.

Konkurencija je sada zaoštrena, a karte se kod novog trenera uvijek ponovno miješaju, tako da svi igrači imaju priliku nametnuti se Kovačeviću. Slaven je prošlog petka odigrao prijateljsku utakmicu protiv mađarskog drugoligaša Kozármislenyija i slavio s 3:0. Ta je pobjeda sigurno barem malo podigla samopouzdanje u momčadi i dala novom treneru uvid u formu igrača.

Slaven danas jednostavno mora doći do pobjede i nema pravo na kiks jer mu već za četiri dana slijedi gostovanje na Opus Areni kod Osijeka koji je također na samo jednom bodu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Stadion Kustošija, 16:30

Sudac: Oliver Romić (Osijek)

Prošli dvoboj

2019. godine u prijateljskoj utakmici Slaven je pobijedio s 2:0.

Prognoza

Slaven Belupo je velik favorit i jednostavno mora doći do pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!