Ostali sportovi

Hrvatska i Srbija dobile domaćinstvo Svjetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina

Sportnet • srijeda, 11.09.2024.
Hrvatska i Srbija dobile domaćinstvo Svjetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina

Svjetska odbojkaška organizacija odabrala je Hrvatsku i Srbiju za domaćine Svjetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina koje će se održati 2025. godine....

Hrvatska odbojka dobila je još jedno veliko priznanje, na adresu Hrvatskog odbojkaškog saveza stigla je radosna vijest da je naša zemlja dobila organizaciju FIVB Svjetskog U19 prvenstva za odbojkašice.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon otvorenog postupka nadmetanja i odobrenja Upravnog odbora FIVB-a, donijeta je odluka da organizatori Svjetskog prvenstva za odbojkašice U19 2025. godine budu zajednički Hrvatska i Srbija, u terminu od 7. do 20. srpnja.

Svjetsko prvenstvo za odbojkaše U19 održat će se u Uzbekistanu od 21. srpnja do 3. kolovoza, dok će u kategoriji U21 SP za žene 2025. biti u Indoneziji od 4. do 17. kolovoza, a za muškarce u Kini od 18. do 31. kolovoza.

Ova se prvenstva održavaju svake dvije godine, a 2025. će nastupiti rekordan broj od 24 države iz svih pet kontinentalnih konfederacija.

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić iznimno sretan i ponosan nakon još jednog ukazanog povjerenja našem Savezu, ali i državi, rekao je:

“Velika je to čast i obveza, da smo ponovno domaćini jednog ovako velikog natjecanja. Zahvaljujem se gradu Osijeku, našem vjernom partneru, koji je ponovno prepoznao veličinu i važnost ovog događaja. Zahvaljujem se svim našim pratiteljima i sponzorima koji su se još jednom odlučili s nama na iskorak koji će donijeti opet nešto dobro za hrvatsku odbojku, kako u sportskom tako i u promotivnom smislu naše države. FIVB je još jednom prepoznao u nama dobrog partnera, sa Srbijom, federacijom koja dugi niz godina, baš kao i mi, organizira velikih natjecanja. Ovo SP nije bilo lako dobiti s obzirom na veliki broj zainteresiranih kandidata, preko 30 zemalja, ali uza sve što smo do sada napravili ovo je još jedna potvrda našeg dobrog rada, kako na sportskom tako i na političkom putu. Mislim da će ovo biti još jedna prilika da naše djevojke, koje su na posljednjem SP završile kao petoplasirane, opet budu u borbi za ulazak među osam najboljih reprezentacija svijeta.“ test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!