Zimski sportovi

KHL: Salavat Julaev na svom ledu želi ostati neporažen

Mario Borko • srijeda, 11.09.2024.
KHL: Salavat Julaev na svom ledu želi ostati neporažen

Vratio se KHL, a danas se od 16 sati sastaju Salavat Julaev Ufa i Avtomobilist Ekaterinburg. Obje su ekipe prvenstvo otvorile s dvije pobjede, a u međuvremenu je Avtomobilist poražen i sada se mora vaditi na neugodnom gostovanju...

Početak rujna označio je i početak KHL-a. Druga najjača hokejaška liga na svijetu oformljena je 2008. godine, a danas u njoj nastupa 20 momčadi iz Rusije te po jedna iz Bjelorusije, Kazahstana i Kine. Aktualni prvak Metallurg Magnitogorsk koji je prošle sezone osvojio treći Gagarin kup.

Igraj na Salavat Julaev Ufa – Avtomobilist Ekaterinburg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas se od 16 sati sastaju neporaženi Salavat Julaev Ufa i Avtomobilist Ekaterinburg.

Salavat je klub s bogatom poviješću, osnovan je 1961. godine, a jedini naslov u KHL-u je osvojio 2011. godine. Prošle sezone u regularnom je dijelu nakon 68 utakmica držao treće mjesto, ali je u doigravanju zaustavljen već na startu od Traktora (4-2).

Nova sezone krenula je uspješno s dvije domaće pobjede protiv Kazana 5:3 i Traktora 2:1(1:1) nakon raspucavanja. Sada u tri dana slijede dva uzastopna dvoboja s Avtomobilistom, a prvi se igra u Ufi.

Šest gola u novoj sezoni postiglo je šest različiti igrača, a to je znak koliku širinu rostera posjeduje Salavat. Najbolji strijelac iz prošle sezone, Amerikanac Alexander Chemelevski i dalje je u momčadi, a do sad je zabio jedan gol i upisao asistenciju.

Avtomobilist je prošle sezone bio senzacija. Klub je osnovan 2006., od 2009. je dio KHL-a prošle sezone je stigao do polufinala. Tamo ga je zaustavio kasniji prvak Metallurg, ali tek u sedmoj utakmici. Avtomobilist je završio tek peti u Istočnoj konferenciji i nitko nije očekivati da će doći tako daleko u doigravanju.

Početak ove sezone bio je dobar, dvije pobjede protiv Traktora (3:2) i Novosibirska (4:0), ali onda se dogodio poraz od Nižnji Novogoroda (3:1). Sada slijedi još jedno neugodno gostovanje, ali sezona je duga ima još više od 60 utakmica i prave će se konture vidjeti tek nakon nekih 20 kola.

Najbolji strijelac iz prošle sezone Stephane Da Costa i dalje čeka na svoj prvi pogodak u novoj, a najkorisniji igrač u prošlogodišnjem doigravanja Anatolija Goleševa trenutno je na učinku od jednog gola i jedne asistencije.

Mjesto, vrijeme

Ufa, Ufa-Arena, 16:00

Prošli dvoboj

Salavat je na pripremama u kolovozu slavio s 4:1, a posljednji natjecateljski susret odigran još prošle godine pripao je Avtomobilistu koji je nakon produžetaka pobijedio 3:2.

Prognoza

Ufa je blagi favorit, ali pobjednika je gotovo nemoguće prognozirati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!