Košarka

Božić: 'Nikada nisam zadovoljan i uvijek želim napredovati, a dolazak u Lleidu je prilika za to'

Branimir Korać, HINA • srijeda, 11.09.2024.
Božić: 'Nikada nisam zadovoljan i uvijek želim napredovati, a dolazak u Lleidu je prilika za to'
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Hrvatski košarkaš Luka Božić istaknuo je u svom službenom predstavljanju u španjolskom prvoligašu Lleidi da želi "više utakmica, više pobjeda i nastaviti napredovati svakim danom".

Nikada nisam zadovoljan i uvijek želim napredovati, a dolazak u Lleidu je prilika za to, izjavio je 28-godišnji Luka Božić. Krilni igrač visok dva metra došao je u katalonski grad Lleidu na jednogodišnju posudbu iz Valencije, koja ga je ljetos dovela iz hrvatskog prvaka Zadra.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Trebat će mi malo vremena za prilagodbu jer su jadranska i španjolska lige jako različite", izjavio je. Dodao je da mu u prilagodbi već pomažu puno suigrači i treneri. Što se tiče odluke da potpiše za Lleidu, koja je ljetos ušla iz druge u prvu ligu, objasnio je da je "najvažnije" znati da ga trener Gerard Find želi u momčadi.

"Gerard me nazvao i rekao mi da mu se sviđa moj stil igre, da me želi u Lleidi i da će mi dati slobodu i minutažu jer misli da mogu dobro igrati u Španjolskoj. Nije me bilo briga kakav je grad, zanimalo me samo to što sam znao da me trener želi", rekao je.

Božić je istaknuo da je on "jako pozitivna osoba" i "pogodna za dobro okruženje u svlačionici" te mrzi gubiti. "Glavni cilj mi je igrati dobro", dodao je.

Sportski direktor Lleide, Joaquín Prado, također je govorio o hrvatskom igraču te ga definirao kao "izuzetno svestranog igrača" i s "izvrsnom karijerom posljednjih sezona".

"Sposoban je napraviti mnoge stvari na terenu i to na dobroj razini. Ističe se izvrsnom fizičkom spremom, obrambenom sposobnošću i generiranjem sjajnih igara, s loptom i bez nje. Dobro igra pred košem i skakači je jak. Kompletan je igrač," rezimirao je.

Prado je objasnio da će Božić preuzeti "važnu ulogu unutar momčadi, ali s puno manje protagonizma od one koju je imao u bivšem klubu Zadru". "Zbog toga će njegov uspjeh ovisiti o procesu prilagodbe", izjavio je.

Božić je prošle sezone igrajući za Zadar osvojio hrvatsko prvenstvo i kup te je bio proglašen najkorisnijim (MVP) igračem jadranske ABA lige. Krilni igrač rođen u Bjelovaru zabijao je u prosjeku 20 koševa uz 8 skokova i 6 asistencija. I sezonu ranije je bio izabran za najboljeg igrača ABA lige.

Tijekom karijere je igrao i za Zagreb, Budućnost te Široki Brijeg. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!