Tenis

Amerikanci bez izgubljenog meča slavili protiv Čilea u prvom kolu skupine C Davis Cupa

Branimir Korać, HINA • srijeda, 11.09.2024.
Amerikanci bez izgubljenog meča slavili protiv Čilea u prvom kolu skupine C Davis Cupa
Foto: EPA

Prvu pobjedu u skupini C Davis Cupa ostvarili su tenisači Sjedinjenih Američkih Država koji su s maksimalnih 3-0 nadigrali reprezentaciju Čilea.

Američki tenisači pobjedu su osigurali već nakon pojedinačnih mečeva, makar su oba susreta bila tijesna i odlučena su u tie-breaku trećeg seta. Prvo je Reilly Opelka nadigrao Cristiana Garina sa 6:3, 4:6, 7:6(3), a potom je Brandon Nakashima bio bolji od Alejandra Tabila sa 7:6(5), 2:6, 7:6(3).

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uvjerljivu pobjedu Amerikanaca zaokružili su Austin Krajicek i Rajeev Ram koji su sa 4:6, 6:4, 7:6(4) svladali čileanski par Marcelo Barrios i Matias Soto.

Ranije u ovoj skupini do prve pobjede su stigli njemački tenisači koji su s uvjerljivih 3-0 nadigrali Slovačku.

U skupini A, koja se igra u Bologni, zasad jednu pobjedu ima Belgija, a poraz Nizozemska. Društvo im još rade domaćin Italija i Brazil.

U Valenciji se održavaju mečevi skupine B gdje je startnu pobjedu upisala Australija, a poraz Francuska. U toj su skupini još domaćin Španjolska i Češka.

Skupina D se održava u Manchesteru, a tamo jednu pobjedu ima Kanada, a poraz Argentina. Sudionici te skupine su još domaćin Velika Britanija i Finska.

Davis Cup, skupina C (1. kolo):
SAD - Čile 3:0

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!