Tenis

Jana Fett zaustavljena u drugom kolu WTA turnira u Monastiru

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 11.09.2024.
Jana Fett zaustavljena u drugom kolu WTA turnira u Monastiru
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska tenisačica, 27-godišnja Jana Fett nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Monastiru, nakon više od tri sata igre u drugom kolu bolja od nje bila je Španjolka Sara Sorribes Tormo s 5:7, 6:3, 6:4...

Bio je to dvoboj dviju tenisačica potpuno suprotnih stilova igre, napadački Fett i obrambeni Sorribes, te je bilo jasno kako Fett može do pobjede jedino ukoliko će imati dovoljno preciznosti i strpljenja. Nažalost, u ključnim je trenucima naša igračica previše griješila što ju je na kraju odvelo u poraz.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi je set trajao čak sat i 11 minuta, obje su igračice imale prednost "breaka", pa padale u rezultatski zaostatak da bi na kraju Fett uspjela dovršiti posao prilikom svog drugog serviranja za osvajanje te dionice igre.

Kada je Fett oduzela servis suparnici za vodstvo od 2:1 u drugom setu činilo se kako je Vrbovčanka preuzela kontrolu nad dvobojem, no tada je uslijedio veliki pad na servisu. Fett je izgubila četiri uzastopna servis-gema te je iz dobitne pozicije zapala u gubitničku jer je Sorribes Tormo dobila drugi set sa 6:3 i povela s 2:0 u trećem.

U susretu prepinom neočekivanih preokreta tada se dogodio još jedan, Fett je nakon spašene tri "break-lopte" kojima je Sorribes Tormo mogla pobjeći na 3:0 uspjela spojiti tri gema zaredom i povesti s 3:2. Držala je Fett vodstvo i za 4:3, ali onda je kod 4:4 opet poklekla na svom početnom udarcu, da bi kod servisa Španjolke za meč spjela doći do 0:30 samo da bi tada promašila "zicer" za 0:40 i vjerojatni ponovni povratak u meč. To je bila jedna pogreška previše nakon koje je poraz bio neizbježan. test

WTA Monastir, drugo kolo:
Sara Sorribes Tormo (Španjolska) - Jana Fett (Hrvatska) 5:7, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!