Tenis

Domaćini skupina Davis Cupa upisali pobjede

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Domaćini skupina Davis Cupa upisali pobjede
Foto: EPA

Domaćini ovotjednih natjecanja po skupinama Svjetske skupine Davis Cupa, tenisači Velike Britanije, Španjolske i Italije, upisali su pobjede u svojim prvim nastupima u srijedu, sve su tri reprezentacije povele s nedostižnih 2:0 već nakon pojedinačnih dvoboja protiv Finske, Češke i Brazila.

U skupini D koja se održava u Manchesteru Britancima su pobjedu protiv Finaca osigurali Daniel Evans i Billy Harris. Evans je u prvom dvoboju svladao Eera Vasu sa 7:6(3), 6:2, dok je potom Harris sa 6:4, 7:6(4) bio bolji od Otta Virtanena. U utorak je pobjednički u ovoj skupini krenula i Kanada koja je sa 2:1 svladala Argentinu.

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolsku su do pobjede protiv Češke u Valenciji doveli Roberto Bautista i Carlos Alcaraz. Bautista je sa 7:6(1), 6:4 nadigrao Jirija Lehečku, dok je Tomaš Machač predao dvoboj Alcarazu nakon što je prvi set pripao češkom igraču sa 7:6(3), a drugi španjolskom sa 6:1. U toj je skupini u utorak Australija svladala Francusku sa 2:1.

U skupini A, koja se igra u Bologni, Italiju su do pbojede protiv Brazila doveli Matteo Berrettini i Matteo Arnaldi. Berrettini je sa 6:1, 7:6(5) bio bolji od Joaa Fonsece, dok je Arnaldi nakon velike borbe svladao Thiaga Monteira sa 7:5, 6:7(4), 7:6(5). U utorak je u ovoj skupini Belgija svladala Nizozemsku.

Ranije u srijedu u skupini C u Zhuhaiju su SAD s maksimalnih 3:0 nadigrali reprezentaciju Čilea. Američki tenisači pobjedu su osigurali već nakon pojedinačnih mečeva, makar su oba susreta bila tijesna i odlučena su u tie-breaku trećeg seta. Prvo je Reilly Opelka nadigrao Cristiana Garina sa 6:3, 4:6, 7:6(3), a potom je Brandon Nakashima bio bolji od Alejandra Tabila sa 7:6(5), 2:6, 7:6(3). Uvjerljivu pobjedu Amerikanaca zaokružili su Austin Krajicek i Rajeev Ram koji su s 4:6, 6:4, 7:6(4) svladali čileanski par Marcelo Barrios i Matias Soto. Ranije u ovoj skupini do prve pobjede su stigli njemački tenisači koji su s uvjerljivih 3:0 nadigrali Slovačku.

Plasman na završnicu u Malagi od 19. do 24. studenoga osigurat će prve dvije reprezentacije iz svih skupina. test

FOTO: EPA/Kai Forsterling

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisDavis Cup/Fed Cup
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!