Automoto

McLaren sve stavlja na Norrisovu borbu za naslov prvaka

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 12.09.2024.
McLaren sve stavlja na Norrisovu borbu za naslov prvaka
Foto: EPA

McLaren će Landu Norrisu dati prednost pred timskim kolegom Oscarom Piastrijem u borbi za naslov prvaka Formule 1 s Maxom Verstappenom iz Red Bulla, rekao je u četvrtak za BBC voditelj tima Andrea Stella.

Britanac Norris je drugi u ukupnom poretku i ima 62 boda zaostatka za trostrukim svjetskim prvakom Verstappenom s osam preostalih utrka, plus tri sprinterske utrke, dok je Australac Piastri četvrti i ima 106 bodova manje od vodećeg.

Ostalo je osvojiti najviše 232 boda u prvenstvu vozača.

McLaren juri za oba naslova i mogao bi biti prvi u poretku konstruktora na Velikoj nagradi Azerbajdžana u Bakuu ovog vikenda, jer zaostaje samo osam bodova za nekad dominantnim Red Bullom.

"Opći koncept je da smo nevjerojatno odlučni pobijediti, ali želimo pobijediti na pravi način", rekao je Stella televizijskoj kući. "Mi ćemo svoju podršku usmjeriti na Norrisa, ali želimo to učiniti bez previše kompromisa s našim načelima.Naša načela su da je timski interes uvijek na prvom mjestu. Sportski duh za nas je važan u cjelokupnom načinu na koji idemo na utrke. A onda želimo biti pošteni prema oba vozača."

Stella je rekao da je McLaren želio izbjeći ponavljanje situacije u Monzi gdje je Norris zauzeo pole position dok je Piastri bio drugi, ali je na kraju izgubio od Charlesa Leclerca iz Ferrarija. Bivši Ferrarijev inženjer rekao je da su oba njegova vozača prihvatila situaciju.

"Razgovori su bili vrlo suradnički", dodao je. "Čak i kad sam rekao Oscaru: 'Bi li bio spreman odreći se pobjede?' Rekao je: 'To je bolno, ali ako je to sada prava stvar, učinit ću to'." test

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!