Rukomet

Mišković za Sportnet: 'Prvi cilj je Liga za prvaka, a onda iskorak prema europskim natjecanjima'

Branimir Korać • četvrtak, 12.09.2024.
Mišković za Sportnet: 'Prvi cilj je Liga za prvaka, a onda iskorak prema europskim natjecanjima'

Rukometaši Gorice sjajno su otvorili natjecanje u Paket24 Premijer ligi, ugostili su Dubravu i upisali su vrlo visoku pobjedu 38:25. Trener Goričana Matej Mišković jako je zadovoljan odrađenim u pripremama što je bio temelj ovako dobrog starta...

Očekivao se neizvjesniji dvoboj iako je Gorica i prije početka susreta s Dubravom bila favorit. Međutim igrači Mateja Miškovića odigrali su sjajno, potpuno su nadigrali Šolinu Dubravu i upisali su visoku pobjedu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nismo očekivali baš takvu utakmicu, ali bili smo svjesni dobro odrađenih priprema u kojima nije bilo nikakvih ozljeda ni većih problema i s obzirom na sve dolaske i odlaske dobro smo radili. Pripremali smo se za to prvo kolo koje uvijek dolazi u malom iščekivanju. Drago mi je da smo na kraju naplatiti sav taj trud i rad. Startali smo s ta dva boda, postavili se kao favoriti i drago mi je da smo tako odreagirali u skladu s našim ciljevima. Naša pobjeda je definitivno zaslužena."

Ambicija kluba je boriti se, po mogućnosti za ulazak u neko europsko natjecanje.

"Ambicija je uvijek da se izbori Liga za prvaka, da se pokuša pronaći taj iskorak prema europskom natjecanju, ali i probati u Kupu doći do Final Foura da to bude nekakva nagrada za cijelu sezonu. Idemo utakmicu po utakmicu, puno je ekipa s velikim ambicijama i neće biti lako uzimati bodove, ali vidjet ćemo što donosi kolo po kolo."

Posao neće biti lagan, niz klubova razmišlja slično i svaka utakmica bit će važna.

"Sigurno nas očekuje velika borba, gužva je u obje skupine. U našoj skupini je uvijek dobra Spačva, uvijek dobar i tradicionalan Varaždin, tu su i Čakovec i Karlovac koji je uvijek neugodan na svom terenu. Definitivno nema lakih utakmica, bit će borba do zadnjeg kola za te tri pozicije koje vode u Ligu za prvaka."

Prva sljedeća utakmica je gostovanje u Karlovcu gdje će Goričani tražiti oba boda.

"To je ekipa koja je ostala na okupu od prošle godine, sigurno spoj mladih i iskusnih igrača. Perjanice ekipe su braća Smojver koji imaju puno iskustva igranja i vani van Paket24 Premijer lige taklo da svakako neugodno gostovanje. Međutim u skladu s našim ambicijama definitivno idemo tamo odigrati dobru utakmicu i tražiti šansu da s dva boda odemo iz Karlovca."

I na tom gostovanju bit će kompletni, problema s izostancima nema.

"Kompletni putujemo, kroz cijele pripreme nismo imali nikakvih problema, dečki su spremni, nose se s tim ciljevima koje smo postavili. Idemo tamo spremni i dati sve od sebe." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!