Rukomet

Zagreb na startu Lige prvaka putuje na izazovno gostovanje kod Kielcea

Branimir Korać • četvrtak, 12.09.2024.
Zagreb na startu Lige prvaka putuje na izazovno gostovanje kod Kielcea
Foto: Dario Grzelj/HINA

Rukometaši Zagreba danas će imati prvi ozbiljan ispit u novoj sezoni. Odmah imaju vatreno gostovanje u Poljskoj kod Kielcea...

Teško gostovanje je pred rukometašima Zagreba, ali na njega ne putuju bez nade. Kielce ima snažnu momčad, ali Zagreb je prošle sezone igrao dvije ravnopravne utakmice, a čini se kako je ove sezone poljska momčad ipak nešto slabija nego prošle sezone.

Igraj na Kielce - Zagreb na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljaci su jako izgubili odlaskom Andreasa Wolffa, na golu je ostao hrvatski reprezentativac Sandro Meštrić, ali Wolff je jedan od najboljih vratara svijeta i njegov povratak u Kiel mora se osjetiti.

Nije otišao samo Wolff, izgubio je Kielce Nicolasa Tournata, odličnog pivota koji se vratio u Nantes, a stigao je Theo Monar, veliki potencijal koji tek treba doći na Tournatovu razinu. Islanđanin Haukar Thrastarson također je otišao.

U fazi obrane veliki plus je dolazak Jorgea Maquede, tu su i dalje kao okosnica momčadi braća Dujšebaev i bjeloruski pivot Karaljok, a dojam je da Talant Dujšebaev još uvijek slaže igru i momčad i Kielce još nije blizu onog gdje želi biti. Osjetilo se to i u Superkupu protiv Wisle gdje je sastav iz Plocka bio uspješniji.

Dosta promjena bilo je i u Zagrebu koji također s dosta upitnika ulazi u ovaj susret. Međutim, igre od prošle sezone bude optimizam, dio mladih Zagrebovih igrača ima u nogama jednu kvalitetnu sezonu u Ligi prvaka i unatoč teškoj skupini, borit će se za prolaz u nokaut fazu.

Zagreb je odigrao jednu službenu utakmicu to prošlog tjedna na otvaranju Paket24 Premijer lige, međutim taj susret ne može biti mjerilo. Protivnik je bio Osijek koji ipak nije na Zagrebovoj razini. Upisana je očekivana lagana pobjeda, a gdje je Zagreb trenutno, saznat će danas.

Što su rekli

Zvonimir Srna, igrač Zagreba: "Rekao bih da je ključ u tome da u što većoj mjeri prekinemo njihovu vezu Alex Dujšebaev – Artsem Karaljok koja je okosnica svega i od koje kreću svi njihovi napadački planovi. Karaljok je ponajbolji pivot svijeta koji sjajno igra u oba pravca i moramo naći načina da ga zaustavimo. O kvaliteti naše obrane na njihovu igru s pivotom ovisit će i ishod susreta u četvrtak. Veliki će im hendikep biti odlazak Wolffa i mislim da će im trebati neko vrijeme da se naviknu na život bez ponajboljeg golmana svijeta. Ipak je on kao vratar bio jedan od nositelja njihove igre, čovjek na čije su obrane postizali mnogo lakih golova i često pobjeđivali utakmice. Sve u svemu očekujem jednu egal utakmicu i nadam se da ćemo ovoga puta mi slaviti."

Mjesto, vrijeme, suci

Kielce, Hala Legionow Kielce, 20:45

Suci: Karim Gasmi, Raouf Gasmi (Francuska)

Prošli dvoboj

Prošle sezone Zagreb je igrao dvije ravnopravne utakmice protiv Kielcea. U prvom susretu u Zagrebu remizirao je 22:22, a u Poljskoj je poražen s 28:24 unatoč odličnom ulasku u utakmicu. Poljaci su bolje odradili završnicu i upisali pobjedu.

Prognoza

Kielce je favorit vjerojatno protiv svih na svom parketu, možda jedna ili dvije momčadi mogu računati na bodove u Poljskoj, ali niti u tim susretima Kielce ne bi bilo bez šanse. Protiv Zagreba je favorit i tražit će pobjedu, ali niti Zagreb ne odlazi na ovo gostovanje bez ambicija. test

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Aalborg Handball38:31Nantes
Kolstad30:35Barcelona
Szeged-:-Magdeburg
Kielce-:-RK Zagreb
1Aalborg Handball 138:31+72
2Barcelona 135:30+52
3Kielce 00:000
4Magdeburg 00:000
5RK Zagreb 00:000
6Szeged 00:000
7Kolstad 130:35-50
8Nantes 131:38-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Aalborg Handball38:31Nantes
Kolstad30:35Barcelona
Szeged-:-Magdeburg
Kielce-:-RK Zagreb
1Aalborg Handball 138:31+72
2Barcelona 135:30+52
3Kielce 00:000
4Magdeburg 00:000
5RK Zagreb 00:000
6Szeged 00:000
7Kolstad 130:35-50
8Nantes 131:38-70

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!