Ostali sportovi

Dva hrvatska rekorda u neuobičajenim disciplinama na atletskom mitingu u Karlovcu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Dva hrvatska rekorda u neuobičajenim disciplinama na atletskom mitingu u Karlovcu
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

U Karlovcu je, u organizaciji AK Karlovac, održan Međunarodni atletski miting, na kojem su postavljena dva nova hrvatska rekorda.

Nakon što je prije nekoliko dana postavio novi hrvatski rekord na 1000 metara, Marino Bloudek jučer je pobijedio na 600 metara i istrčao novi osobni i hrvatski rekord koji sada iznosi 1:15,89 minuta, te je to bio i najvrjedniji rezultat natjecanja u muškoj konkurenciji. Bolje od prijašnjeg državnog rekorda istrčao je i drugoplasirani Nino Jambrešić koji je ciljem prošao u vremenu 1:16,59.

Drugi hrvatski rekord jučer postavila je Veronika Drljačić koja je pobijedila na 300 metara s rezultatom 37.62 sekundi čime je srušila 24 godine star državni rekord koji je držala Kristina Perica. Veronika je jučer pobijedila i na 100 metara s rezultatom 11,91. Najvrjedniji rezultat natjecanja prema WA bodovima jučer je istrčala Nina Vuković, pobjednica na 600 metara u vremenu 1:27,13.

Vrijedi još spomenuti i pobjednike skoka u dalj. U muškoj konkurenciji pobijedio je Marko Čeko s rezultatom 7.59 m, dok je kod žena najbolja bila Magdalena Perić sa skokom od 6.06 metara. Lovro Nedeljković je nakon osobnog rekorda na 3000 metara zapreke na Hanžekovićevom memorijalu jučer istrčao i novi osobni rekord na 2000 metara zapreke i pobijedio s 5:46,27 minuta. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!