Tenis

Gojo otvara u petak, Litavci Berankisa prijavili samo za parove

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Gojo otvara u petak, Litavci Berankisa prijavili samo za parove
Foto: Mario Ćužić/HTS

Borna Gojo i Vilius Gaubas otvorit će u petak u 17 sati susret Svjetske skupine I Davis Cupa. Tako je odlučeno ždrijebanjem, nakon što je aktualna juniorska svjetska prvakinja u sedmoboju Jana Koščak izvukla lopticu s imenom litvanskog tenisača.

Na taj način je određen cijeli raspored igranja. Nakon njih na igralište će Duje Ajduković i Edas Butvilas. Za subotnji okršaj parova (14 sati) prijavljeni su Mate Pavić i Mili Poljičak te Ričardas Berankis i Pijus Vaitiekunas.

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kao što svaki put kažem, velika je čast i ponosan sam što opet mogu nastupiti za hrvatsku reprezentaciju. S njihove strane je mlad i talentiran igrač, koji je u posljednje vrijeme stvarno u dobroj formi. Napravili smo analizu, gledali smo neke njegove mečeve, jer nisam imao priliku igrati protiv njega. Mislim da smo se dobro pripremili. Sva priča bit će na terenu, tako da hajdemo vidjeti sutra", rekao je Gojo i dodao: "Način na koji igram tenis je da dosta toga uvijek o meni ovisi. Nadam se da će biti moj dobar dan i dobar ishod za Hrvatsku."

Gojo je nakon dugog neigranja pao na 439. mjesto pojedinačne ATP liste, na kojoj njegov suparnik trenutno zauzima 182. poziciju. Duje Ajduković (105.) za suparnika ima 368. igrača svijeta, Edasa Butvilasa.

"Borna ima dosta iskustva u Davis Cupu, tako da je dobro da igra prvi. Što se tiče mog suparnika, na prošlom turniru sam ga malo pogledao, jučer smo ga malo analizirali i to je manje-više to što znam. Ne treba bježati od činjenice da smo favoriti, ali kao i u svakom meču, a pogotovo kad je Davis Cup u pitanju, koji se igra svakih pola godine i izuzetno je važan, naravno da neće biti lagano", rekao je Ajduković.

Najiskusniji igrač gostujućeg sastava, 35-godišnji Ričardas Berankis, koji je u ovom natjecanju prvi put nastupio 2007., nije prijavljen za pojedinačne mečeve, nego samo za susret parova. Izbornik Šarunas Kulnys objasnio je to ozljedom njegova igrača, pa će tako Mate Pavić i Mili Poljičak, ne bude li promjene (moguća je do sat vremena prije meča u subotu) igrati protiv Berankisa i Vaitiekunasa. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!