Tenis

Antonia Ružić protiv dobre poznanice u borbi za četvrtfinale u Tunisu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Antonia Ružić protiv dobre poznanice u borbi za četvrtfinale u Tunisu
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Hrvatska tenisačica Antonia Ružić na WTA turniru u Monastiru u osmini finala za protivnicu ima Britanku Lily Miyazaki...

Antonia Ružić ima veliku priliku izboriti mjesto u četvrtfinalu WTA turnira u Monastiru. U osmini finala igrat će protiv Britanke Lily Miyazaki s kojom može ravnopravno igrati.

Igraj na Ružić - Miyazaki na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Miyazaki je sedam godina starija Britanka koja je trenutno sedam mjesta bolje plasirana nego Ružić. Iako je toliko starija, u profesionalnom tenisu nije puno duže od hrvatske tenisačice.

Razlog je jednostavan, Miyazaki se posvetila studiju i nastupala na sveučilištu Oklahoma kojeg je predstavljala u NCAA prvenstvu, a s turnirima je krenula prije pet godina.

Miyazaki je rođena u Tokiju i tamo je provela prvih šest godina svog života, ali ipak se odlučila igrati za Veliku Britaniju nakon što je morala prelomiti s obzirom da Japan ne dopušta dvojno državljanstvo, a Velika Britanija joj je postala opcija s obzirom da je od desete godine trenirala u akademiji u Suttonu te se preselila u potpunosti.

Ružić je poznaje, već su se i sastajale, a nerijetko su igrale i na istim turnirima. Hrvatska tenisačica iz sezone u sezonu sve više napreduje i želja joj je probiti granicu i ući u Top 100.

U ovaj tjedan ušla je sa svojim rankingom karijere 173. mjestom, a pobjeda na startu protiv Nadije Podoroske donijet će joj napredak za najmanje 12 mjesta i skoka na 161. poziciju. Kada bi čak osvojila ovaj turnir, došla bi na samo bod iza Petre Martić i bila vrlo blizu ulasku u Top 100.-

Mjesto, vrijeme

Monastir, 17:00

Prošli dvoboj

Ružić i Miyazaki susrele su se u osmini finala jakog ITF turnira u Trnavi, a u tom susretu Miyazaki je bila bolja i slavila je a 7:6, 6:4.

Prognoza

Otvoren meč u koji Antonia ulazi kao blaga favoritkinja, ali Miyazaki je dobra igračica i njena pobjeda ne bi bila iznenađenje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!