Ostali sportovi

Stolni tenis i ove godine u zagrebačkim školama

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Stolni tenis i ove godine u zagrebačkim školama

Stolni tenis će se opet igrati u zagrebačkim osnovnim školama. Točnije, u njih deset i cijeli program bit će besplatan za osnovnoškolce, od prvog do četvrtog razreda, i trajat će od rujna do prosinca 2024...

Taj pilot program započeo je lani i tada je ostvario velik odaziv djece. No, za razliku od tada od ove godine taj program je uvršten u financiranje Grada Zagreba odnosno u javne potrebe. Ukupna sredstva koja su odobrena je 30 tisuća eura, dio sredstava bit će namijenjen za opremanje škola s opremom, dok će ostali dio novaca biti namijenjen za honorare trenera koji će raditi s djecom.

Poanta tog programa je bila kako bi se unaprijedile sportske aktivnosti u osnovnim školama, kroz elemente sportskih škola, a Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade je podržao inicijativu Hrvatskog stolnoteniskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora i Nevena Šavore, direktora ureda Nacionalnih sportskih saveza. Akciju će provoditi Stolnoteniski savez Zagreba odnosno zagrebački stolnoteniski klubovi, koordinator programa je član Izvršnog odbora HSTS-a i pomoćnik pročelnika za sport i mlade Goran Petrović, a voditelj programa Tihomir Mostovac.

"Ovaj pilot projekt idejno sam pokrenuo u razgovoru sa saborskim zastupnikom i zastupnikom Skupštine Grada Zagreba, Damirom Bakićem. Uz njegovu pomoć organiziran je niz sastanaka na tu temu u Skupštini grada na kojima su prisustvovali svi čelni ljudi zagrebačkog sporta", rekao je Renato Čengić, direktor HSTS-a, na čiju je ideju taj projekt i započeo.

Škole obuhvaćene ovim pilot projektom nemaju obvezu niti nabave opreme niti organizacije rada trenera, već trebaju osigurati adekvatan prostor u dogovorenim terminima. Za ovu aktivnost školama nije nužna školska sportska dvorana, već su prikladni i drugi školski prostori adekvatne veličine. Licencirani treneri zagrebačkih klubova poučavat će učenice i učenike pravilima sportskog ponašanja, osnovnim elementima i pravilima stolnog tenisa. Mladi će tako razvijati vještine igranja stolnog tenisa te svijest o važnosti bavljenja sportom i sportskom rekreacijom. I što je najvažnije ova škola stolnog tenisa za učenike biti potpuno besplatan i odvijat će se u školama. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!