Zimski sportovi

KAC Klagenfurt i Fribourg u borbi za drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
KAC Klagenfurt i Fribourg u borbi za drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka
Foto: Davor Sajko

Susretima trećeg kola nastavlja se natjecanje u Ligi prvaka hokejaša na ledu, a zanimljiv dvoboj na rasporedu je u Klagenfurtu gdje domaći KAC dočekuje švicarski Fribourg...

Čak 24 kluba nastupaju u hokejaškoj Ligi prvaka, a njih 16 proći će u osminu finala i dalje se boriti za trofej. Među njima su i KAC Klagenfurt i Fribourg koji se trenutno nalaze u tih 16.

Igraj na KAC Klagenfurt - Fribourg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

KAC je jedan od dva austrijska kluba koji su u ovom društvu, a u prva dva kola osvojio je tri boda. Salzburg je također na tom bodovnom učinku, ali s pozitivnom gol razlikom 9:6.

S druge strane KAC ima pobjedu i poraz, ali negativnu gol razliku 6:8. Sastav iz Klagenfurta dobro je startao i u gostima slavio kod francuskog Rouena s 4:2 golovima Matta Frasera, Nicka Petersena, Senne Peetersa i Johannesa Bischofbergera.

Na krilima te pobjede ipak nije uspio doći do kvalitetnijeg rezultata kod snažnijeg švedskog Farjestadsa koji ga je svladao s uvjerljivih 6:2. Brzo se KAC našao u zaostatku od 3:0 i nije se uspio spasiti.

Sada m,u slijedi još jedan težak dvoboj protiv protivnika koji dolazi iz kvalitetnije lige o čemu svjedoče i četiri švicarska predstavnika u Ligi prvaka. Fribourg je dosad posao odradio ne baš onako kako se očekivalo i sada će tražiti vađenje.

Dosta se mučio protiv engleskog Sheffielda i slavio je tek s 4:3 golom u posljednjoj dionici. Zatim je uslijedilo gostovanje kod norveškog Storhamara na koje je otišao kao favorit, ali uzeo samo bod i izgubio u raspucavanju.

Mjesto, vrijeme, suci

Klagenfurt, Stadthalle Klagenfurt, 20:20

Suci: Piragić (Hrvatska), Smetana (Austrija)

Prošli dvoboj

Ovi protivnici još se nisu sastajali.

Prognoza

Fribourg je favorit, ali nije oduševio u prva dva kola i KAC će svakako tražiti svoju priliku u ovom dvoboju. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!