Ostali sportovi

Zagreb domaćin 11. po redu IJF Grand Prixa u judu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.09.2024.
Zagreb domaćin 11. po redu IJF Grand Prixa u judu

Već je prošlo nekoliko tjedana od pariškog ludila Olimpijskih igara 2024., nekoliko tjedana koje su svi iskoristili za oporavak od olimpijskog ciklusa koji je bio intenzivan i uzbudljiv. Novi ciklus vodi nas do Igara LA28, a isti je naglašen dan nakon ceremonije zatvaranja Pariza 2024., Svjetska judo turneja ponovno je ovog vikenda u Zagrebu.

Danas u 14 sati održalo se prvo izvlačenje parova ove nove ere svjetskog juda povodom 11. po redu IJF Grand Prixa koji se održava od 13. do 15. rujna u zagrebačkoj Areni. Turnir je okupio 319 natjecatelja iz 40 država na kojemu je ulaz za gledatelje besplatan.

Ispred Međunarodne judo federacije (IJF) obratio se Naser Al Tamimi, glavni rizničar IJF-a:

"Poštovana dr.sc. Sanda Čorak, predsjednice Hrvatskog judo saveza, dragi članovi Hrvatskog judo saveza, draga judo obitelji, dame i gospodo, u ime predsjednika IJF-a, g. Mariusa Vizera, želim vam čestitati Iskreno zahvaljujemo i zahvaljujemo na kontinuiranom trudu da organiziramo Grand Prix u gradu Zagrebu. Želio bih zahvaliti Hrvatskom judo savezu, IJF-u i lokalnim sponzorima te medijima na podršci našem događaju iz godine u godinu."

Predsjednica HJS-a dr.sc. Sanda Čorak je izjavila:

"Dobar dan dragi sportaši, treneri, sportski dužnosnici i predstavnici medija, drage kolege iz IJF-a, g. Al Tamimi, g. Barta i g. Lascau, zaista mi je veliko zadovoljstvo poželjeti vam svima toplu dobrodošlicu na 11. izdanje IJF Grand Prix Zagreb, u ime Hrvatskog judo saveza. Nakon uzbudljivih Olimpijskih igara u Parizu, ulazimo u novi olimpijski ciklus i jako nam je drago da se upravo ovdje održava prvo natjecanje novih judaša koji će imati mogućnost skupljanja IJF bodova."

"Za nas, za savez, ovo je bio izazovan zadatak nakon organizacije nekoliko važnih judo događaja, pa bih ovom prilikom zahvalila svima koji su nam pomogli, a posebno našem Ministarstvu turizma i sporta te Gradu Zagrebu koji su financijski podržali ovaj IJF Grand Prix i naravno svim našim velikodušnim sponzorima i donatorima."

"Također bih iskoristila priliku da se zahvalim svim volonterima koji pomažu i koji su pomogli u pripremi ovog zagrebačkog Grand Prixa. Zahvalni smo gospodinu Vizeru što uvijek podržava rad Hrvatskog judo saveza."

"Nadam se da ćete s ovog natjecanja ponijeti lijepe uspomene i da će cijeli događaj proći u atmosferi međusobnog poštovanja i prijateljstva. Želim vam svima ugodan boravak u Zagrebu i puno sreće tijekom natjecanja."

Turnir će naravno doći ispratiti i Barbara Matić, koja je najavila svoj dolazak u zagrebačku Arenu u petak. Hrvatsku predstavlja 23 natjecatelja, a oni na koje treba obratiti pomno pozornost su sljedeći:

-100kg Marko Kumrić (bronca GP ZG 2021.)

-57kg Ana Viktorija Puljiz (bronca EP Sofija 2022.)

-63kg Iva Oberan (prošla kvalifikacije za OI Pariz, 1. nositeljica turnira)

-70kg Lara Cvjetko (zlato GP ZG 2023; bronca EP Zagreb 2024;, 10WRL, 1. nositeljica turnira, prošla kvalifikacije za OI Pariz)

-78kg Karla Prodan (bronca EP Prag 2021; olimpijka Tokio 2020)

-78kg Pavić Petrunjela (1. nositeljica turnira)

Nagradni fond turnira je 100,000 EUR.

Program natjecanja:

Petak 13. rujna 2024.

11:00 - Prednatjecanja na 3 tatamija

17:00 - Finalni blok na 1 tatamiju

Subota 14. rujna 2024

11:00 - Prednatjecanja na 3 tatamija

17:00 - Finalni blok na 1 tatamiju

Nedjelja 15. rujna 2024

12:00 - Prednatjecanja na 3 tatamija

17:00 - Finalni blok na 1 tatamiju

Mjesto radnje: Arena Zagreb

FOTO: Tino Marić/HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!