Tenis

Nadal se povukao s Laver Cupa: 'Drugi igrači u ovom trenutku mogu pridonijeti više od mene'

Mario Borko • četvrtak, 12.09.2024.
Nadal se povukao s Laver Cupa: 'Drugi igrači u ovom trenutku mogu pridonijeti više od mene'
Foto: EPA

Jedan od najvećih tenisača svih vremena Rafael Nadal, povukao se s nastupa na Laver Cupu koji će se održati od 20. do 22. rujna u Berlinu. Španjolac je trebao biti među šestoricom predstavnika Europe, ali smatra da u ovom trenutku ne može pomoći momčadi...

Sedmo izdanje Laver Cupa ove se godine od 20. do 22. rujna održava u Berlinu. Natjecanje tenisača iz Europe pod vodstvom Björna Borga i tenisača iz ostatka svijet koje vodi John McEnroe uvijek je vrlo zanimljivo, najbolji tenisači se rado odazivaju, ali Rafael Nadal odlučio je otkazati svoj nastup.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolac se već dvije godine muči s ozljedama i ove sezone nije uspio napraviti značajniji rezultat, a na Roland-Garrosu je prvi puta u karijeri zaustavljen na samom startu turnira. Španjolac je zadnji nastup imao na Olimpijskim igrama. U singlu je izgubio u drugom kolu od Novaka Đokovića, a u parovima je s Carlosom Alcarazom ispao u trećem kolu.

“Zaista sam razočaran što neću moći nastupiti na Laver Cupu u Berlinu. To je timsko natjecanje, veliki sam navijač Tima Europe i jednostavno sam morao učiniti ono što je najbolje za ekipu. U ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu puno više od mene doprinijeti pobjedi“, obrazložio je svoju odluku Nadal.

Prije dvije godine Roger Federer je upravo na Laver Cupu zaključio svoju tenisku karijeru, pričalo se o tome da bi Nadal mogao učiniti isto. “Kralj zemlje“ trebao je nastupiti posljednji put pod vodstvom Borga koji će zadnji puta voditi Tim Europe, ali od toga neće biti ništa:

“Imam prelijepa sjećanja na Laver Cup. Imao sam veliku želju nastupiti pod vodstvom Björna kojem je ovo zadnja godina i žao mi je da od toga neće biti ništa. Želim Timu Europe puno sreće i bit ću njihov najveći navijač.“

Još nije poznato tko će zamijeniti 38-godišnjeg Španjolca, a preostali članovi Tima Europe su: Alexander Zverev, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud i Stefanos Tsitsipas.

Za ostatak svijeta nastupit će Amerikanci Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Ben Shelton, Čileanac Alejandro Tabilo, Argentinac Francisco Cerúndolo i Australac Thanasi Kokkinakistest

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!