Tenis

Sjajna Antonia Ružić dominantnom predstavom izborila četvrtfinale Monastira i renking karijere!

Mario Borko • četvrtak, 12.09.2024.
Sjajna Antonia Ružić dominantnom predstavom izborila četvrtfinale Monastira i renking karijere!

Antonia Ružić uspješno je prošla i drugu prepreku na WTA turnir u Monastir. Hrvatskoj tenisačici trebalo je nešto više od sat vremena da se s 2-0 u setovima obračuna s Britankom Yuriko Lily Miyazaki...

Odlične vijesti stižu s WTA turnira u Monastiru. Antoni Ružić uspješno je prošla drugu prepreku i ušla u četvrtfinale. Hrvatska tenisačica za sat i 12 minuta igre nadigrala je Britanku Yuriko Lily Miyazaki sa 6:3, 6:1.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je za Ružić četvrta uzastopna pobjeda u Tunisu, nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, u drugom je kolu došla do svoje druge top 100 pobjede u karijeri protiv četvrte nositeljice Nadie Podoroske.

Na valu te velike pobjede, Ružić je u četvrtak u potpunosti izdominirala sedam godina stariju Britanku. Prvi set bio je izjednačen, ali Ružić je na samom startu oduzela servis Miyazaki, povela s 3:0, zadržala tu prednost i sa 6:3 osvojila set.

U drugom se Britanka potpuno raspala, Ružić je napravila dva breaka na startu, povela s 3:0 i na kraju sa 6:1 potvrdila svoj ulazak u četvrtfinale.

Bio je ovo drugi međusobni susret ovih dviju tenisačica na Touru i prva pobjeda za Ružić koja će za polufinale i najveći uspjeh karijere igrati protiv sedme nositeljice i 86. igračice svijeta Lucie Bronzetti.

Talijanka je nedavno u prvom kolu Olimpijskih igara izgubila od Donne Vekić, a u Monastiru je prvi puta od ožujka povezala dvije pobjede na turniru iz WTA serije.

Ružić je već ovim rezultatom napravila ogroman uspjeh i od idućeg će tjedna imati ranking karijere. Trenutno 173. igračica svijeta stići će na rub ulaska među 150 najboljih. test

WTA Monastir, drugo kolo:
Antonia Ružić (Hrvatska) - Yuriko Lily Miyazaki (Velika Britanija) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!