SuperSport HNL, 6. kolo, 13.09.2024, 20:00 h, Zagreb, Stadion u Maksimiru
Suci: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Mihalj (Velika Gorica)
Dinamo
Dinamo
0:1(0:0) Hajduk
Marko Livaja 70'
Hajduk

I dalje na krilima Livaje: Hajduk svladao Dinamo i preuzeo vrh ljestvice!

Branimir Korać • petak, 13.09.2024.
I dalje na krilima Livaje: Hajduk svladao Dinamo i preuzeo vrh ljestvice!
Foto: Damir Senčar/HINA

U prvom susretu šestog kola SuperSport HNL-a, Hajduk je upisao pobjedu na Maksimiru protiv Dinama. Jedini pogodak postigao je Marko Livaja...

Povratak klupskom nogometu nakon reprezentativne stanke bio je bolji za Hajduk nego za Dinamo. Splićani su na Maksimiru slavili s 1:0, krasna asistencija Dominika Prpića i pogodak Marka Livaje za tri velika boda.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo poluvrijeme donijelo je vrlo malo toga za uživanje. Bila je to borbena utakmica s vrlo malo toga napravljenog u posljednjoj trećini. Dinamo je imao nekoliko ne posebno opasnih pokušaja iz daljine, a Hajduk tek jednu priliku Livaje.

Bilo je to u 19. minuti kada je Livaja dobio loptu u 16 metara, dobro se okrenuo i namjestio na udarac, ali pucao je preko gola, neopasno za Nevistića.

Jakirović nije bio zadovoljan onim što je Dinamo pokazao u prvom dijelu i poslao je na travnjak Sandra Kulenovića umjesto Juana Cordobe, a Kulenoviću je trebalo samo 30 sekundi za prvi udarac na gol, doduše ambiciozan i neprecizan.

Već u sljedećoj minuti sa slične udaljenosti na drugoj strani puno opasnije zaprijetio je Krovinović, Nevistić je odbio loptu, točno do Pukštasa čiji pokušaj u posljednji trenutak blokira Ristovski.

Bio je to znak Modrima da pritisnu i krenu više prema naprijed, imao je Ademi jedan pokušaj, zatim odličnu situaciju Kulenović kada je malo zakasnio, ali taj pritisak Dinamo nije naplatio.

Još jednom je Kulenović prijetio, ovaj put konkretnije i kvalitetnije u 66. minuti kada je Ristovski ubacio s desne strane, a napadač Modrih dobro pucao glavom, ali lopta ide malo pokraj vratnice.

Četiri minute kasnije Hajduk je stigao do vodstva! Prpić je izvrsno, s puno osjećaja ubacio na drugu vratnicu gdje je Livaja dobro pratio i lijepo pogodio iskosa u suprotni kut.

Dinamo nije imao što čekati i morao je krenuti prema naprijed još žešće i ubrzo je stvorio dvije dobre prilike, prvo je Pjaca pucao pokraj gola, a onda Rog u još boljoj situaciji puca preko gola.

Deset minuta prije kraja dogodio se prekid koji je potrajao devet minuta zbog bakljade gostujućih navijača pa je Igor Pajač utakmicu produžio za 13 minuta.

U 95. minuti neoprezni Diallo igrao je rukom pred svojih 16 metara, zaradio je žuti karton, a kako je već imao jedan, morao je napustiti travnjak.

Do kraja je Dinamo pritisnuo, ali igralo se stihijski, nije se moglo kroz veliku gužvu u 16 metara Splićana, Hajduk se obranio i uzeo sva tri boda! test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!