Nogomet

Lokomotiva u gostima u Puli traži prvu ovosezonsku pobjedu

Mihaela Bradovski • subota, 14.09.2024.
Lokomotiva u gostima u Puli traži prvu ovosezonsku pobjedu
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

U prvom subotnjem susretu šestog kola SuperSport HNL-a Istra 1961 dočekuje Lokomotivu. Lokosi nisu dobro krenuli u novu sezonu i još uvijek čekaju prvu pobjedu...

Svaki ljetni prijelazni rok za Lokomotivu donosi sličnu priču. Puno odlazaka, popunjavanje dijelom iz svojih rezervi, dijelom kroz nove igrače, a onda treba proći vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i krenu pobjede.

Igraj na Istra 1961 - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvih pet kola Lokomotiva nije uspjela ubilježiti pobjedu, ima dva boda ostvarena kroz remije protiv Hajduka i Slaven Belupa, no Čabraju brinu posljednja dva domaća poraza s po 1:0 protiv Šibenika i Varaždina.

U susretu protiv Šibenčana Lokomotiva nije imala sreće, bila je bolji protivnik, stvorila dovoljno prilika, ali nije zabila. Za razliku od tog dvoboja, nastup protiv Varaždina nije bio dobar i tu je Lokomotiva zasluženo poražena.

Isra je za razliku od Lokomotive upisala već dvije pobjede i remi, ali kada je gubila, gubila je uvjerljivo te je momčad s najviše primljenih golova u dosadašnjem dijelu sezone, njih čak 11.

Najteži poraz nanio joj je Dinamo koji ju je na startu sezone svladao na Maksimiru s visokih 5:0, a visoko je poražena i u gostima kod Rijeke s 4:0. Pobjede je ostvarila s 2:1 protiv Gorice te 1:0 kod Slaven Belupa.

Tijekom tjedna Paolo Tramezzani ostao je bez Oleksandra Petrusenka, važnog kotačića u sredini terena, koji je napustio klub i preselio u Tursku.

Što su rekli

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Ovog tjedna odradili smo Kup utakmicu, sretan sam što smo prošli i što nastavljamo s ovim natjecanjem. Zadnje dvije utakmice igrali smo vani, sada igramo kod kuće, što je dobro za nas jer smo u dobrom momentu, igrači dobro treniraju. Znamo da nas čeka važna utakmica protiv dobre ekipe. Smatram da Lokomotivin plasman na tablici nije realan, ja ih respektiram i ova utakmica bit će pokazatelj gdje smo, test za nas. Što se tiče igrača i njihovih treninga, dobivam vrlo dobre odgovore, čak i oni igrači koji manje igraju uvijek su spremni i znam da mogu računati na njih u bilo kojem trenutku, daju svoj doprinos, a to je za mene vrlo bitno. Prvenstvo je dugačko i sretan sam što imam puno igrača na dispoziciji. Lokomotiva je dobra ekipa, analizirali smo ih i znamo s kim se suočavamo, vrlo bitna utakmica za nas kako bi krenuli naprijed, no kako god utakmica završila mi znamo svoj cilj i ništa taj cilj ne može promijeniti."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "U teškoj smo situaciji i pobjeda protiv Istre bila bi nam od velikog značaja. Vratili bismo se s njom u neko normalno stanje i uhvatili priključak sa sredinom tablice što nam i je cilj. Jako respektiramo Istru koja je vrlo kvalitetna momčad, Paolo Tramezzani radi vrlo dobar posao. Uvjeren sam da možemo odigrati dobru utakmicu, ali neophodno je da moji igrači pruže svoj maksimum. Ne smije biti niti sekunde opuštanja jer ćemo biti odmah kažnjeni."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pula, Aldo Drosina, 17:30

Sudac: Ante Terzić

Nedostaju

Istra 1961: Keller (ozljeda)

Lokomotiva: Mersinaj, Krivak, Canjuga, Antolić (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone susreli su se četiri puta u prvenstvu, a Istra nije upisala nije dnu pobjedu. Prvi susret završio je 1:1, zatim je Lokomotiva slavila s 4:0 u Puli te 3:0 u Zagrebu dok je posljednji dvoboj završio 0:0.

Prognoza

Lokomotiva nije u najboljem trenutku, ali će probati doći do sva tri boda jr su joj bodovi neophodni. No, nekako se remi ovdje čini kao najizgledniji rezultat. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!