Nogomet

Rijeka ima veliku priliku pobjedom protiv Gorice doći na vrh ljestvice

Mihaela Bradovski • subota, 14.09.2024.
Rijeka ima veliku priliku pobjedom protiv Gorice doći na vrh ljestvice
Foto: Admir Buljubašić/HINA

U drugom današnjem susretu šestog kola SuperSport HNL-a Gorica na svom travnjaku dočekuje Rijeku koja pobjedom može na prvo mjesto...

Prije dva tjedna situacija je bila ponešto drugačija i u Gorici i u Rijeci. Uoči petog kola i jedni i drugi bili su u lošem stanju i situacija nije bila nimalo dobra.

Igraj na Gorica - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim Gorica je upisala u prošlom kolu prvu pobjedu, a tijekom reprezentativne stanke, u završnici prijelaznog roka, uspjela je pojačati konkurenciju u momčadi.

Slično je bilo i u Rijeci koja je nakon blamaže u Ljubljani, čekala na Rujevici Dinamo i ostala neporažena. Također je tijekom stanke osnažila momčad te i ona kreće s novim optimizmom u nastavak sezone.

Goričani su u prošlom kolu svladali Šibenik i tako su probili led, pobjedom 2:1 kupili su mir i u boljem raspoloženju otišli su na reprezentativnu stanku. Kadar je pojačan Pajazitijem koji je stigao na posudbu i trebao bi predstavljati pojačanje te Djuom koji je odmah zabio u Kup dvoboju u Đakovu gdje je Gorica prošla na penale.

Rijeka je pak velikom borbenošću došla do boda protiv Dinama unatoč kadrovskim problemima. Radomir Đalović imao je tek jednog napadača na raspolaganju i to Komnena Andrića, ali tijekom stanke stigli su i Stipe Perica i Dominik Dogan kao i Amer Gojak. Otišli su Banda i Hodža o čijem se odlasku dugo govorilo pa je stoga i doveden Gojak.

Sve je to malo popravilo atmosferu na Rujevici, a ona može biti još bolja ako Rijeka danas upiše pobjedu što bi je dovelo na vrh ljestvici i bodovno je izjednačilo s Hajdukom.

Što su rekli

Rajko Vidović, trener Gorice: "Poznato je da su kup utakmice vrlo neizvjesne. Moramo biti svjesni da nismo odigrali neku bajnu utakmicu, ali smo ostvarili cilj da prođemo dalje. Nismo uspjeli odmoriti igrače koji su do sad više igrali. Na kraju smo nakon produžetaka zasluženo pobijedili. Okrećemo se Rijeci, najboljoj momčadi u ligi uz Dinamo. Igraju dobar i brz nogomet. Neki igrači su im otišli, ali došli su isto tako vrlo kvalitetni pojedinci. Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica, ali vjerujem da ćemo biti kvalitetni. Utakmice protiv Dinama i Šibenika na moraju biti putokaz. Kad smo kompletni smo čvrsti, nezgodni i nikome neće biti lako protiv nas. S Rijekom imamo negativan niz i učinit ćemo sve da on u subotu stane."

Radomir Đalović, trener Rijeke: "Iskoristili smo ova dva tjedna za treninge, uigravanje novih igrača u našu momčad. Nismo imali ozljeda osim Majstorovića koji je propustio prijateljsku utakmicu. Malo smo imali problema s igračima jer su neki bili u reprezentaciji. Radeljić je posljednji došao, a Petrovič odmah poslije utakmice. Svi smo tu, spremni smo i čekamo utakmicu u Gorici. Bit će kiša, morat ćemo se prilagoditi terenu, čeka nas teška i zahtjevna utakmica."

Mjesto, vrijeme, sudac

Velika Gorica, Gradski stadion, 20:00

Sudac: Zdenko Lovrić

Nedostaju

Gorica: Sagna (ozlijeđen)

Rijeka: Kitin (ozlijeđen)

Prošli dvoboj

Rijeka je prošle sezone u sva četiri dvoboja svladala Goricu. U tri od četiri susreta Goričani nisu postigli niti pogodak, a jedine golove postigli su u domaćem porazu 3:2 na vrlo teškom terenu.

Prognoza

Rijeka nosi status favorita u ovom susretu te je bliža pobjedi. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!