Tenis

Pavić i Poljičak donijeli Hrvatskoj odlučujući bod!

HINA, Petar Jenjić • subota, 14.09.2024.
Pavić i Poljičak donijeli Hrvatskoj odlučujući bod!
Foto: Damir Senčar/HINA

Mate Pavić i Mili Poljičak upisali su pobjedu u meču parova i donijeli Hrvatskoj nedostižnih 3-0 protiv Litve. Hrvatski duo slavio je u tri seta protiv litavske kombinacije...

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je s nedostižnih 3-0 protiv Litve u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa koji se igra u Varaždinu te je time osigurala da će u veljači sljedeće godine igrati u kvalifikacijskom susretu boriti za ulazak na Završni turnir 16 najboljih reprezentacija.

Igraj na Davis Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treći bod Hrvatskoj osigurali su Mate Pavić i Mili Poljičak koji su u dvoboju parova sa 6:4, 1:6, 6:3 svladali Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa.

U izjednačenom prvom setu ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je hrvatski par ostvario break koji mu je bio dovoljan za konačnih 6:4.

Početkom drugog seta Pavić i Poljičak imali su dvije prilike za novi "break", no nakon što ih nisu iskoristili litvanski su se mladići razigrali.

Pomogao je i Poljičak koji je kod rezultata 1:2 na svom servisu napravio tri velike pogreške, promašio je dva forhenda i smeč i time uvelike pomogao Butvilasu i Gaubasu da ostvare break. Kod 1:4 je i Pavić pokleknuo na svom servisu pa su Litvanci drugi set riješili u svoju korist s uvjerljivih 6-1.

Treći je set bio vrlo sličan prvom, opet je Paviću i Poljičku bio dovoljno jednom oduzeti servis suparnicima. Ovoga puta to se dogodilo u četvrtoj igri na servis Gaubasa. Prvo su Litvanci izvukli 15-40, ali nakon odličnog reterna Pavića stigla je i treća break-lopta na koju je Gaubas napravio dvostruku servis pogrešku.

Iako je pitanje pobjednika odlučeno, u Varaždinu će se odigrati još jedan pojedinačni susret za koji je kod Hrvatske prijavljen Duje Ajduković, a kod Litve Vilius Gaubas.

Davis Cup:
Pavić/Poljičak - Gaubas/Butvilas 6:4, 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!