SuperSport HNL, 6. kolo, 14.09.2024, 20:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Dino Knez (Osijek), Luka Kurtović (Osijek)
Gorica
Gorica
0:1(0:0) Rijeka
Niko Janković 58'
Rijeka

Jankovićeva golčina osigurala Rijeci tri boda u Velikoj Gorici

Branimir Korać • subota, 14.09.2024.
Jankovićeva golčina osigurala Rijeci tri boda u Velikoj Gorici
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je upisala pobjedu na gostovanju u Velikoj Gorici, slavila je s 1:0 i skočila na vrh ljestvice. Potez kola je pogodak Nike Jankovića za pobjedu...

Rijeku ne prati lijepo vrijeme kada dolazi u Veliku Goricu, na posljednjim gostovanjima bili su i vaterpolski i hokejaški uvjeti, ovaj put nije bilo naš tako ekstremno, ali nakon kiše koja je padala posljednjih dana, travnjak je bio daleko od idealnog. Mekan, klizav, težak za igru i normalno da je to utjecalo na kvalitetu igre.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I u takvim uvjetima stvoreno je ponešto prilika na obje strane, a vidjeli smo i fantastičan pogodak Nike Jankovića za kojeg možemo već sada utvrditi kako će ući u konkurenciju za gol sezone.

Već u petoj minuti Radošević je bio prisiljen na veliku obranu, nakon ubačaja s desne strane glavom je u padu pucao Gojak, ali Radošević je bio spreman.

Rijeka je igrala bolje u početku i u 18. minuti imala je lijepu priliku za vodstvo. Fruk je ubacio na drugu stranu gdje uklizava na loptu Andrić, ali nije je dobro zahvatio.

Gorica je bila vrlo blizu pogotka u 23. minuti kada je Pajaziti odlično ušao u 16 metara i pucao iskosa, ali Zlomislić je zaustavio taj pokušaj.

Već u sljedećem napadu novo veliko uzbuđenje u riječkih 16 metara, Pršir je ubacio, Kapulica je ostao sam, ali nije dobro zahvatio loptu.

U završnici prvog dijela još jedna prijetnja Riječana preko Jankovića koji je dobro pucao izvana, ali Radošević je sjajno obranio.

U 59. minuti pogodak Jankovića koji će konkurirati za gol sezone. Kombinirao je s Andrićem i onda opalio s više od 20 metara svom snagom, lopta je išla u 90 i od vratnice se odbila u mrežu. Neobranjivo.

Rijeka je postigla pogodak u pravom trenutku s obzirom da je bilo sve teže igrati na ovom terenu.

Stvorili su gosti još jednu jako dobru priliku kada je Bogojević iskosa došao pred Radoševića, ali on čita njegov pokušaj.

U posljednjim sekundama domaćin je zaprijetio poravnanjem, ali nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta prolazi pokraj vratnice i Rijeka odnosi zasluženu pobjedu. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!