Tenis

Australska kvalifikantica iznenađujuća finalistica turnira u Guadalajari

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.09.2024.
Australska kvalifikantica iznenađujuća finalistica turnira u Guadalajari
Foto: EPA

Australska kvalifikantica Olivia Gadecki i Magdalena Frech iz Poljske igrat će u finalu WTA turnira u meskičkoj Guadalajari.

Gadecki je stigla do svog prvog WTA finala u karijeri, pobijedivši Kolumbijku Camilu Osorio 6:2, 6:3, dok je Frech je pobijedila četvrtu nositeljicu Caroline Garciu iz Francuske u dva seta sa 7:6(4), 7:5.

Igraj na mečeve turnira u Guadalajari na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Poljakinja će igrati u svom drugom WTA finalu najviše razine nakon što je ove godine u Pragu izgubila od sunarodnjakinje Magde Linette, a s turnira niže razine challenger WTA 125 ima jednu titulu iz 2021. godine.

Dvadesetšestogodišnja Frech, koja je na turniru u Meksiku krenula kao 43. igračica svijeta, plasmanom u finale već je osigurala proboj među 40 najboljih na ažuriranoj WTA svjetskoj ljestvici u ponedjeljak.

Do ovog tjedna 22-godišnja Gadecki nikada nije stigla ni do četvrtfinala WTA turnira. Na 152. mjestu na svijetu, ona je tek treća najslabije rangirana igračica koja je ove godine stigla do WTA finala i probit će se među 100 najboljih po prvi put kada nova ljestvica bude objavljena u ponedjeljak.

Gadecki može postati prva Australka koja je osvojila WTA turnir otkako je bivša prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty osvojila Australian Open 2022. nedugo prije umirovljenja. test

WTA Guadalajara, polufinale:
Olivia Gadecki (Australija) - Camila Osorio (Kolumbija) 6:2, 6:3
Magdalena Frech (Poljska) - Caroline Garcia (Francuska) 7:6(4), 7:5

FOTO: EPA/Francisco Guasco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!