Ostali sportovi

Karla Prodan srebrom zaključila zagrebački Grand Prix

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 15.09.2024.
Karla Prodan srebrom zaključila zagrebački Grand Prix

Točka na i srebrom Karle Prodan (JK Pujanke – Split) posljednjeg dana zagrebačkog Grand Prixa i peta rekordna medalja za Hrvatsku. Ovo je ujedno i prvi put da su hrvatski natjecatelji osvajali medalje svakog dana natjecanja...

Splićanka je u finalu kategorije -78kg susrela se Sanne van Dijke (Nizozemska). U finalu je regularno vrijeme završilo sa samo jednim shidom. Uz veliku podršku Prodan je pokušavala sve za zlato, ali i Van Dijke. Na nesreću za Prodan, primijenila je kawazu-gake dok je pokušavala protunapasti Van Dijke i bila je kažnjena treći put, ponudivši pobjedu nizozemskoj judašici.

"Zadovoljna sam sa svim svojim borbama, čak i s ovom finalnom. Morat ću malo to pogledati, prokomentirati s trenerom, stvarno ne znam zašto ova zadnja kazna. Sve u svemu zadovoljna sam, nakon pauze, nakon cijelog ovog olimpijskog ciklusa što je za mene bio jako kratak. Tih pet-šest mjeseci, turnir svaki tjedan. Malo sam preko ljeta odmorila, predahnula i nakon mjesec dana se vratila treninzima. Iskreno nisam si htjela stvarati nikakva očekivanja, da sam favorit i slično, ali nekako se ne želim voditi s time. Danas sam bila smirena, čak su mi kolege rekli da sam bila nikad više fokusirana što je za mene čudno, ja se inače uvijek smijem-zabavljam. Danas sam bila baš fokusirana, mislim da se to vidjelo na mojim borbama."

Van Dijke dolazi iz kategorije Barbare Matić

"Znala sam za nju preko Barbare, bila je dugi niz u samom vrhu -70kg zajedno s Barbarom, njoj se zasigurno bilo lakše boriti u finalu nego meni s obzirom na to da joj je ovo prvo natjecanje u -78kg kategoriji. Svakako je potvrdila svoju kvalitetu olimpijskih i svjetskih medalja, mislim da sljedeći put kada ćemo se boriti lakše će mi biti taktički se pripremiti", prokomentirala je za kraj Prodan.

Prodan je u eliminacijskim borbama upisala tri pobjede. Bolja je bila od Aleksandre Turek (Poljska), Liz Ngelbeye (Francuska) i Lieke Derks (Nizozemska).

Uz Prodan, do finalnog bloka stigla je i Helena Vuković (JK Samobor) koja je imala borbu za brončanu medalju protiv Talijanke Erice Simonetti u kojoj je u konačnici slavila njena suparnica.

U kategoriji preko 78kg Helena Vuković pobijedila je Witoriju Lis (Poljska) i Tinu Radić (Hrvatska), poraz je upisala protiv Izraelke Yuli Alme Mishiner.

Splićanin Marko Kumrić (AJK Student – Split) borio se u kategoriji -100kg te je završio na sedmom mjestu. U prvom kolu savladao je Johannesa Freya (Njemačka), četvrtfinale gubi od Ukrajinca Antona Savitskija. U repasažu nije uspio pronaći riješenje za Izraelca Iosifa Simina.

Letvica je postavljena visoko za iduću godinu, pet medalja, pet plasmana. 319 natjecatelja iz 40 država nastupio je na ovogodišnjem izdanju zagrebačkog grand prixa. U sveukupnom poretku najbolja je bila ekipa Japana s četiri osvojena zlata i jednom broncom, drugu poziciju zauzela je ekipa Francuske, a na trećem mjestu smjestio se Kazakhstan. test

Pregled rezultata:

SREBRO
-57kg Ana Viktorija Puljiz (JK Solin)
-78kg Karla Prodan (JK Pujanke – Split)

BRONCA
-63kg Iva Oberan (JK Župa dubrovačka)
-70kg Lara Cvjetko (JK Solin)
-73kg Robert Klačar (JK Istarski borac – Pula)

5.mjesto
-57kg Tihea Topolovec (AJK Mladost – Zagreb)
+78kg Helena Vuković (JK Samobor)

7.mjesto
-100kg Marko Kumrić (AJK Student – Split)
-70kg Anđela Violić (JK Dubrovnik 1966)
+78kg Tina Radić (AJK Student – Split)

FOTO: Tino Marić/HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!