Tenis

Kanada u direktnom dvoboju izbacila Britance, Nizozemska slavi igrače parova

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.09.2024.
Kanada u direktnom dvoboju izbacila Britance, Nizozemska slavi igrače parova
Foto: EPA

Odigrani su svi dvoboji u skupini Davis Cupa te smo saznali sve putnike na završni turnir u Malagi. Kao posljednji to su uspjeli Kanada i Nizozemska...

Kao posljednji su se na završni turnir Davis Cupa, koji će se održati u Malagi od 19. do 24. studenoga, plasirali tenisači Kanade i Nizozemske.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanađani su u direktnom dvoboju u Manchesteru, u sklopu skupine D, pobijedili domaćina Veliku Britaniju s 2-1. Britancima je bila potrebna pobjeda od 3-0 za prolaz, a bez toga su ostali odmah nakon prvog pojedinačnog meča.

Prvo je Denis Shapovalov svladao Daniela Evansa 6:0, 7:5 za prvi kanadski bod, dok je na 2-0 povećao Felix Auger Aliassime koji je bio bolji od Jacka Drapera sa 7:6, 7:5.

Počasni su bod Britanci uzeli u parovima gdje su Neal Skupski i Henry Patten pobijedili Alexisa Galarneaua i Gabriela Dialla sa 7:6, 6:4. Uz Kanadu iz ove skupine dalje je prošla Argentina.

U skupini A u Bologni od subote je bilo poznato da dalje ide Italija. Nepoznanica je bila tko će biti drugi, Brazil, Belgija ili Nizozemska. U nedjelju su igrali domaćin Italija i Nizozemska, a Nizozemcima je trebala ili pobjeda ili izbjegavanje poraza 0-3.

Pojedinačne mečeve su dobili Talijani, Matteo Berrettini je pobijedio Botica van de Zandschulpa 3:6, 6:4, 6:4, dok je Flavio Cobolli slavio protiv Tallona Griekspoora 7:6, 4:6, 6:3.

Brazilci su za prolaz dalje trebali pobjedu Italije 3-0, ali to se ipak nije dogodilo, već su Nizozemci to jedno slavlje dočekali u igri parova. Nizozemski junaci su bili Wesley Koolhof i Van de Zandschulp koji su svladali Andreu Vavassorija i Simonea Bolellija sa 7:6, 7:5.

U skupini B u Valenciji od prije je bilo poznato da dalje idu Španjolska i Australija koji su u nedjelju odlučivali o pobjedniku skupine. Na kraju su prvo mjesto osvojili Španjolci pobjedom 2-1.

Prvo je Pablo Carreno Busta pobijedio Jordana Thompsona 2:6, 6:2, 7:6, dok je za Australce izjednačio Alexei Popyrin koji je sa 6:4, 6:4 svladao Pedra Martineza.

Španjolci su skupinu osvojili nakon pobjede u parovima, Martinez i Marcel Granollers su nadjačali Maxa Purcella i Matthewa Ebdena sa 5:7, 6:4, 6:4.

U Zhuhaiju posljednji su meč skupine C odigrali Čile i Slovačka, a od ranije su iz te skupine proboj prema završnom turniru osigurali tenisači SAD-a s omjerom 3-0 i Njemačke s omjerom 2-1.

Treće mjesto na kraju je osvojio Čile koji je bio bolji od Slovačke s 2-1, a ključni bod donio je Čileancima par Nicolas Jarry i Marcelo Barrios koji su sa 6:4, 6:7, 7:6 svladali Norberta Gombosa i Lukasa Kleina.

Prije toga je Cristian Garin svladao Gombosa 2:6, 6:1, 6:2, dok je Slovake u igru vratio Jozef Kovalik pobjedom 6:4, 6:7, 6:1 protiv Alejandra Tabilatest

FOTO: EPA/MAX CAVALLARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!