Ostali sportovi

Dvije medalje za Hrvatsku na turniru Svjetske karate lige

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.09.2024.
Dvije medalje za Hrvatsku na turniru Svjetske karate lige
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Medalje na turniru Svjetske karate lige osvojile su dvije hrvatske predstavnice. Ema Sgardelli i Sadea Bećirović došle su do finalnih borbi i na koncu drugog mjesta...

Hrvatske karatistice Ema Sgardelli i Sadea Bećirović osvojile su srebrne medalje na turniru Svjetske karate lige Serie A u Salzburgu na kojem je nastupilo više od 1300 natjecatelja iz 79 zemalja, među kojima i 36 hrvatskih predstavnika.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sgardelli, europska prvakinja s ovogodišnjeg EP-a u Zadru, bila je slobodna u prvom kolu kategorije -50 kg. U nastavku je svladala Azerbajdžanku Inju Azizovu 7-0, Kazahstanku Aigerim Tursinbekovu 1-0, Francuskinju Chloe Breuzard 5-4 i Turkinju Nur Akkurt Selvu Kucukoglu sa 3-0. U završnom susretu Sgardelli je izgubila od Njemice Share Hubrich s 0-1.

Osvajačica ekipnih odličja za hrvatsku vrstu u borbama, Sadea Bećirović stigla je do srebra u kategoriji -68 kg.

Bećirović je također bila slobodna u prvom kolu. Uslijedile su pobjede protiv Francuskinje Natanaele Flamand 6-3, Dankinje Line Zacho Knudsen 1-0, predstavnice Škotske Kori Fital 3-0, Austrijanke Alise Buchinger 4-1 i Srpkinje Tamare Živković 3-0. U finalnom dvoboju bolja je bila Talijanka Pamela Bodei s 4-1.

Spomenimo i kako je Max Fajerbach kategoriji -84 kg zauzeo sedmo mjesto.

Poslije pobjeda protiv predstavnika Tajvana, Španjolske, Finske i Australije, u četvrtfinalu je najprije izgubio od Gruzijca Luke Vasadzea 5-4, ali i u pretposljednjoj borbi repasaža i od Engleza Patricka Ashtona s 2-1, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto.

Ema Juričić stigla je do četvrtfinala kategorije -68 kg, u kojem je ispala od Tamare Živković 4-3, a srpsku predstavnicu u polufinalu je zaustavila Sadea Bećirović. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!