Tenis

Tomljanović povratak forme traži protiv korejske predstavnice

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.09.2024.
Tomljanović povratak forme traži protiv korejske predstavnice
Foto: EPA

Krenuo je WTA turnir serije 500 u Seoulu, a u prvom kolu snage će odmjeriti Ajla Tomljanović i Su Jeong Jang. Australska tenisačica pokušava pronaći pravu formu i odigrati još jedan dobar turnir nakon brojnih zdravstvenih problema...

WTA turnir u Seoulu, glavnom gradu Južne Koreje, prvi se put igrao 2004. godine kada ga je osvojila Marija Šarapova, a u ovoj će sezoni po prvi puta biti iz serije 500. Prošle godine osvojila ga je Jessica Pegula koja je u finalu bila bolja od Yuan Yue.

Igraj na Tomljanović - Jang na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Glavni turnir već je krenuo mečevima prvog kola, a jedan od nama zanimljivijih igra se u utorak kada će domaća predstavnica Su Jeong Jang igrati protiv Ajle Tomljanović. Meč bi trebao početi oko 9:30 po hrvatskom vremenu.

Do sada se ove dvije tenisačice nisu susretale, ali to ni ne čudi s obzirom na to da je Korejka trenutno 231. tenisačica svijeta i u karijeri uglavnom igra turnire niže razine od ovih. Ima dva finala Challengera u pojedinačnoj konkurenciji i jednu titulu, iz srpnja 2022. godine kada je slavila u Bastadu.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci izdvaja se igranje finala 75 tisuća dolara vrijednog turnira u češkom Olomoucu kada je izgubila od prve nositeljice Anne Bondar. Zadnje mečeve igrala je u kvalifikacijama US Opena, prošla je dvije prepreke, ali je zaustavljena na posljednjoj. Iako je dobila prvi set protiv Nao Hibino, Japanka je ipak odnijela pobjedu.

S druge strane, Ajla Tomljanović nije igrala puno ove godine, s obzirom na to da se jako mučila sa zdravstvenim problemima, od ozljede koljena pa do operativnog zahvata i vađenja benignog tumora. Nije igrala gotovo četiri mjeseca, a izdvaja se lipanj i igranje finala na WTA turniru u Birminghamu gdje je izgubila od Julije Putinceve.

Povratak u formu nikako nije lagan i o tome dovoljno govori podatak da je nakon toga upisala samo dvije pobjede. Jednu od njih na US Openu protiv Ann Li, ali u drugom je kolu bolja od nje bila Elise Mertens. Očekujemo da će 122. tenisačica svijeta opravdati ulogu favoritkinje te doći do pobjede.

Dodajmo i to da pobjednicu ovog meča u drugom kolu čeka Beatriz Haddad Maia iz Brazila. test

Mjesto, vrijeme

Seoul, J. Koreja

utorak oko 9:30 po hrvatskom vremenu

Zadnji mečevi

Mertens - Tomljanović 3:6, 2:6
Tomljanović - Li 6:4, 6:4
Osorio - Tomljanović 6:2, 7:6 (3)
Gracheva - Tomljanović 6:3, 2:6, 7:6 (5)
Gauff - Tomljanović 6:3, 6:0

Hibino - Jang 1:6, 6:2, 6:0
Jang - Wei 6:3, 2:0 predaja
Jang - Barthel 5:7, 7:5, 6:2
Sierra - Jang 3:6, 6:3, 6:2
Rus - Jang predaja

Međusobni dvoboji

Do sada se nikada ranije nisu susretale na WTA turnirima.

Prognoza

Tomljanović je favorit u ovom meču, ali s obzirom na njenu trenutnu formu, mogle bi otići u treći set. test

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!