Nogomet

GOŠK-u novi poraz i crveni karton, Pranjić poručio: 'Tražit ću da nitko nikog ne dira, pa ćemo igrati balet'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.09.2024.
GOŠK-u novi poraz i crveni karton, Pranjić poručio: 'Tražit ću da nitko nikog ne dira, pa ćemo igrati balet'
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Niti u šestom kolu Premijer lige BiH GOŠK nije uspio doći do boda i ostaje na nuli. Ovaj put kod kuće je poražen od Željezničara s 3:0.

Posljednjeplasirana momčad Premijer lige BiH upisala je i šesti poraz. Ovaj put kod kuće protiv Željezničara s 3:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ponovno je GOŠK ostao s igračem manje, već u osmoj minuti Marko Mandić zaradio je isključenje, a Željezničar je nakon toga s dva gola bivšeg igrača Osijeka Amera Hiroša i jednim Sulejmana Krpića, stigao do pobjede.

Danijel Pranjić teško se miri s činjenicom da njegova momčad većinu vremena provodi na terenu s igračem manje.

"Što uopće komentirati? Ovo je naša peta utakmica zaredom i četvrti crveni karton. Teško je nama igrati protiv Borca, Zrinjskog, Sarajeva i Želje. To su najbolje ekipe i svaku utakmicu smo bili s deset igrača. Trebamo krenuti s 12 da bi bili konkurenti. Neću ulaziti u to, čestitke Želji, apsolutno zaslužena pobjeda. Oni su iskoristili ono što su imali na terenu. Kontrolirali su utakmicu, mi smo pokušali kroz nekakav korner ili, ali nismo ih uspjeli ugroziti kontre. Mislim da je rezultat malo prevelik, žao mi je što smo se na kraju raspali. Ljepše je izgubiti s jedan ili dva razlike, ne znači to ništa, ali ljepše zvuči. Ako treba ispasti, ispast ćemo časno i uzdignute glave. Nećemo se predati, ekipa vjeruje da možemo, ali je teško kada igraš s igračem manje protiv ekipa koje su kvalitetnije od tebe. Nama je svaka utakmica sada bitna. Moramo početi skupljati bodove, danas nažalost nismo imali priliku. Ekipa radi pošteno i nitko ne može reći da nije bilo volje i želje. Nadam se da će biti jedna utakmica gdje ćemo igrati 11 na 11."

Pranjić ističe kako njegova momčad uopće nije toliko agresivna koliko broj isključenja sugerira

"Ne bih rekao da nismo došli do gola. Mislim da smo igrali četiri puta s igračem manje protiv najjačih ekipa. Nije realno da mi dominiramo, tko zna nogomet on zna da to nije realno. Nadam se da ćemo protiv Širokog igrati 11 na 11. Koristite taj VAR kako treba. Ne želim ulaziti u dubiozu i polemiku što se tiče suđenja. Gigović je kvalitetan sudac i zato sudi Europu, nemoguće je da mi svaki put ostanemo s igračem manje protiv najboljih ekipa. Nismo toliko agresivni, iako tražim da smo blizu igrača. Morat ćemo se na ovim manjim utakmicama vaditi iako smo i mi mali."

Sada slijedi dvoboj protiv Širokog gdje će tražiti bodove.

"Sa svakim moraš igrati. Nisam se bojao Željezničara. Dobro smo pripremili utakmicu, ali kad igraš protiv kvalitetnih ekipa teško je izboriti i bod. Pada koncentracija, nemaš dovoljno kvalitetnih zamjena, opet nam je nedostajalo 3-4 igrača. U ovoj smo situaciji sada i još uvijek tražim od igrača da izlaze na teren s osmjehom i da vjeruju u ono što rade. Nismo još uvijek uspjeli prikazati to nešto novo i to što mi radimo na treninzima, a razlog je igrač manje. Čekamo sljedeće kolo, tražit ću da igramo bez duela i da nitko nikog ne dira, pa ćemo igrati balet"test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!