Vodeni sportovi

Ražanac pokraj Zadra posljednja stanica Europskog kupa u daljinskom plivanju

Sportnet • utorak, 17.09.2024.
Ražanac pokraj Zadra posljednja stanica Europskog kupa u daljinskom plivanju

Elita europskog daljinskog plivanja dolazi u Hrvatsku na posljednju stanicu Europskog kupa. Ražanac je po prvi put domaćin, a bit će to peta utrka u ovogodišnjem izdanju ovog cijenjenog natjecanja...

Dvadesetak kilometara sjeveroistočno od Zadra nalazi se mjesto Ražanac, a 21. rujna ove godine bit će središte europskog daljinskog plivanja u otvorenim vodama.

Ražanac je peta stanica Europskog kupa u daljinskom plivanju, a očekuje se dolazak ponajboljih plivača maratonaca iz cijele Europe.

Ovo je ujedno posljednja stanica Europskog kupa, a prethodna natjecanja posljednjih godina održavana su između ostalih u Beogradu, Istanbulu, Beču, Ohridu, Barceloni dok je ovo prvi put da se Europski kup održava u Hrvatskoj.

Plivat će se ukupno deset kilometara, kao na Olimpijskim igrama, očekuje se velika posjećenost, a tribine bi trebale biti montirane uz rub rive te će ovo zasigurno biti jedno od najposjećenijih natjecanja i s najboljom atmosferom u Europskom kupu.

Od hrvatskih aduta u dosadašnjim natjecanjima nastupili su Matea Sumajstorčić i Marin Mogić s tim da je Mogić nastupio samo u Ohridu i nije dovršio utrku.

Ove godine održana su četiri natjecanja, prvo je bilo u talijanskom Piombinu gdje su pobjedu odnijeli Domenico Acerenza i Angela Martinez Guillen, drugo natjecanje održalo se u Barceloni gdje su slavili Guillem Pujol Belmonte i Lisa Pou.

Krajem kolovoza plivači maratonci preselili su u Ohrid gdje je pobjedu odnio Brazilac Matheus Evangelista, a kod plivačica Caroline Jouisse. Tu je nastupila i Sumajstorčić koja je završila četvrta dok Mogić nije ostvario rezultat.

Na prošloj stanici u Beogradu u muškoj konkurenciji slavio je Andrea Filadelli, a kod plivačica Lea Boy dok je Sumajstorčić bila sedma.

U Ražancu će se tako voditi završna bitka za ukupnu pobjedu u Europskom kupu. Nakon što bude poznata konačna lista sudionika, znat će se i tko će voditi bitku za tu ukupnu pobjedu.

Svečano otvaranje zakazano je za 20. rujna u 18:30, a start utrke je dan kasnije u 9:00. Među sponzorima utrke je i SuperSport. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!