Nogomet

Dinamo kreće i u Ligi prvaka mladih: 'Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, ogromnog potencijala'

Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2024.
Dinamo kreće i u Ligi prvaka mladih: 'Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, ogromnog potencijala'
Foto: FaH

Osim što će Dinamovi seniori večeras od 21 sat na Allianz Areni protiv Bayerna krenuti s natjecanjem u Ligi prvaka, pet sati ranije u akciji će biti i Dinamovi juniori...

S velikim zanimanjem pratit će se i ono što mogu napraviti Dinamovi juniori u Ligi prvaka mladih. Prvi protivnik je veliki Bayern, a Dinamo dolazi oslabljen.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imamo dosta izostanaka, ali koga nema bez njega se može tako da ovi koji su tu spremni su, željni dokazivanja i igranja u lijepom Bayernovom kampusu, za njih će to biti nevjerojatno iskustvo", kaže trener Ivica Banović.

Banović je vodio Dinamo u Ligi prvaka mladih prošle sezone kada Modri nisu uspjeli proći skupinu.

"To iskustvo mi znači dosta jer znam kakva nas kvaliteta igrača očekuje. To su igrači koji već igraju seniorski nogomet. 80 posto igrača im je u seniorskom nogometu, igrali su treću ligu tako da nas očekuje otprilike drugoligaška momčad hrvatskog nogometa što se tiče čvrstine i snage u duelima. Osim toga, imaju nevjerojatan potencijal. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik."

Bayern je upoznao, ali teško je procijeniti s kojom će momčadi i kako će igrati.

"Bilo je teško pripremiti utakmicu jer juniorsku ligu igra 2007. godište, a za drugu ekipu 2006. Čuo sam se s Andreom Mijatovićem čiji sin igra u Bayernu, oni će spuštati sve igrače iz druge ekipe tako da će to biti miješana momčad i teško se išta moglo pripremiti."

Najzvučnije ime u Dinamovoj momčadi bit će Branko Pavić.

"Očekujem jako zahtjevnu utakmicu, trkački pogotovo, ali mislim da smo kao ekipa spremni, dat ćemo svoj maksimum i mislim da će to dobro izgledati."

Pavić je već debitirao i za prvu momčad te će mu to puno značiti.

"Naravno da mi to puno znači, takvo iskustvo u ovakvim utakmicama samo može pomoći. Poslije idemo na Alianz Arenu gdje ćemo gledati našu prvu momčad i to će nam biti sjajan doživljaj."

Protiv Bayerna najavljuje otvorenu igru bez straha.

"Nije plan da igramo oprezno, idemo se nadigravati s njima i dati sve od sebe. Nema nikakvog straha." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!