Nogomet

Kompany je bio neočekivano rješenje na klupi Bayerna, a protiv Dinama je igrao

Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2024.
Kompany je bio neočekivano rješenje na klupi Bayerna, a protiv Dinama je igrao
Foto: EPA

Vincent Kompany na jučerašnjoj konferenciji za medije spomenuo je kako je već igrao protiv Dinama, a bilo je to u dresu HSV-a u Europskoj ligi...

Prošla sezona bila je vrlo teška za Bayern i dogodilo se ono na što u Münchenu nisu navikli. Ostali su bez ijednog trofeja, dosta su oscilirali, a na kraju je Tomas Tuchel ostao bez posla.

Igraj na Bayern - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da će Tuchel napustiti klupu Bayerna, bilo je jasno još polovicom sezone, rezultati nisu bili dobri, mnogi su zazivali promjenu trenera, ali u Bayernu su odlučili da Tuchel dovuče sezonu do kraja, a u međuvremenu će tražiti novog trenera.

Brojna imena spominjala su se oko Bayerna, dio tih željenih trenera nije želio sjesti na klupu Bavaraca, a na kraju je odluka pala na Vincenta Kompanyja, bivšeg kapetana Manchester Cityja i belgijske reprezentacije.

Mnoge je to iznenadilo jer Kompany kao trener nema veliko iskustvo, a najveći trenerski doseg bio mu je vraćanje Burnleyja u Premier ligu. Kako ga je brzo vratio, tako je brzo s njim i ispao u Championship.

Međutim Bayernu je bio zanimljiv, u njemu su vidjeli potencijal za trenera na duže staze. Jedino iskustvo prije Burnleyja imao je u Anderlechtu s kojim je igrao i finale Kupa.

I dok mu je trenerska karijera na početku,igračka mu je bila bogata i trofejna. Započeo ju je i završio u Anderlechtu, ali Kompany je najpoznatiji po svojim prezentacijama u dresu belgijske reprezentacije i Manchester Cityja,

No prije dolaska u Manchester City, probio se u seniorski nogomet u dresu Anderlechta, tamo je prepoznat kao veliki potencijal i doveo ga je HSV.

Upravo u HSV-u imao je priliku igrati protiv Dinama, kao što je i spomenuo na jučerašnjoj konferenciji za medije prisjećajući se kako je cijelu utakmicu morao trčati za Lukom Modrićem.

Kompany je tada igrao u veznoj liniji s Davidom Jarolimom, Nigelom de Jongom, Rafaelom van der Vaartom i Romeom Castelenom.

Bilo je to u četvrtom kolu Europske lige 2007. godine na Maksimiru, a HSV je slavio s 2:0 golovima De Jonga u 88. minuti i Piotra Trochowskog iz kaznenog udarca u 93. minuti.

Danas će protiv Dinama biti u drugačijoj ulozi i nada se kako će nastaviti s Bayernom savršeni niz na početku sezone.

Kompany je s Bayernom dosad odigrao četiri službene utakmice, upisao je četiri pobjede i to uz gol razliku 15:3. test

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!