Tenis

Sinner zaposlio dva bivša člana Đokovićevog tima

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2024.
Sinner zaposlio dva bivša člana Đokovićevog tima
Foto: EPA

Najbolji tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner pronašao je zamjene za fizioterapeuta i kondicijskog trenera koje je otpustio nakon pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli tijekom turnira u Indian Wellsu, a u svoju je ekipu uvrstio bivše suradnike Novaka Đokovića.

Radi se o kondicijskom treneru Marcu Panichiju i fizioterapeutu Ulisesu Badiju, čiji je angažman Sinner potvrdio u ponedjeljak u objavi na društvenim mrežama. Obojica iskusnih stručnjaka bili su u Đokovićevoj pratećoj ekipi do travnja ove godine, a najtrofejniji tenisač svih vremena se s njima rastao samo mjesec dana nakon što je obznanio i prekid suradnje s Goranom Ivaniševićem.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner se za promjenu u svom taboru odlučio nakon što je u Indian Wellsu dvaput u njegovom uzorku u tragovima pronađen metabolit steroida clostebola, koji se može koristiti za izgradnju mišićne mase, ali ga se u Italiji može naći i u sredstvima za tretiranje rana i posjekotina koji su u slobodnoj prodaji.

Upravo takvo sredstvo, koje je koristio Sinnerov bivši fizioterapeut Giacomo Naldi, bilo je uzrokom pozitivnog nalaza prvog tenisača svijeta. Naime, Naldi ga je koristio za posjekotinu na svojoj ruci i tijekom tretmana ga prenio u Sinnerovo tijelo.

Sredstvo je Naldiju dao kondicijski trener Umberto Ferrara.

Nakon provedene forenzične istrage i saslušanja pred nezavisnim sudbenim vijećem, 23-godišnji Talijan je oslobođen krivnje i samo su mu oduzeti ATP bodovi osvojeni u Indian Wellsu.

Sinner je prošlog mjeseca otpustio Naldija i Ferraru, a potom je prvi put u karijeri osvojio US Open i pridružio ga svojoj kolekciji Grand Slam trofeja, u koju je na početku sezone donio naslov s Australian Opena.

Novi članovi Sinnerove ekipe su u ponedjeljak prvi put bili u akciji tijekom treninga u Monte Carlu, gdje se svjetski "broj 1"priprema za nastupe na turnirima u Pekingu i Šangaju. test

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!