Ostali sportovi

Mladostaši u Budvi hvataju što bolji rezultat u borbi za ulazak u CEV Ligu prvaka

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2024.
Mladostaši u Budvi hvataju što bolji rezultat u borbi za ulazak u CEV Ligu prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odbojkaši Mladosti u srijedu 18. rujna gostuju u Budvi, u prvoj utakmici prvog kruga kvalifikacija za ulazak u CEV Ligu prvaka...

Mladostaši su na put krenuli u utorak, preko Dubrovnika, a susret se igra u budvanskom Mediteranskom centru od 18.00 sati.

Igraj na utakmice CEV Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako to obično i biva u ovom začetku sezone, momčadi su zapravo jedna drugoj poprilična nepoznanica, jer domaća prvenstva još nisu krenula, rosteri su kod jednih i drugih izmijenjeni u odnosu na lani, tako da je svaki skauting poprilično nezahvalan.

Stoga je novi/stari trener Mladosti, Radovan Gačić, oprezan u najavi ovog prvog ovosezonskog službenog meča njegovih igrača:

"Krenuli smo dosta kasno s pripremama, tek smo dva tjedna zajedno, jer je većina igrača bila u svojim reprezentacijama. Odradili smo tek desetak treninga zajedno, no pokušat ćemo svakako izvući maksimum od ovog susreta. Ova sezona neće imati klasičan način priprema već će tu biti preskakanja, pa ćemo se u sezoni vraćati na to što ćemo preskočiti sada. Naravno, daleko od toga da je sve optimalno, ali to vrijedi sigurno i za naše suparnike."

Ipak, studiozan kakav jest, opskrbio se dovoljnim informacijama za taj prvi meč.

"Budva je složila vrlo respektabilnu momčad, najbolju u posljednjih nekoliko godina svakako. Vratili su im se neki reprezentativci-internacionalci. Igra im leži na odličnom primaču-pucaču Vojinu Čačiću, koji ima dugu i uspješnu karijeru iza sebe, a tu je i korektor Miloš Čulafić, bogatog međunarodnog iskustva. Oni su osnova njihove igre, ali ipak ima tu i dosta nepoznanica u igri, nihovoj, ali i našoj. Zato mislim da će odluka tko će u drugi krug kvalifikacija ipak pasti u uzvratu u Zagrebu, 26. rujna."

Mladost je ove sezone napravila jako velike promjene u sastavu, a prema trenerovim tvrdnjama tek imaju desetak treninga iz sebe, što daje naslutiti da još uvijek nisu na optimalnom nivou.

"Naravno, nije to još sve posloženo kako treba, ali doći će to s vremenom, i utakmicama. Koliko će ta neuigranost utjecati na našu igru, vidjet ćemo, no baš zato inzitiram na velikoj komunikaciji. Tražimo solucije, individualne i kolektivne, pričamo puno, pokušavamo barem tehnički dobro odraditi zadatke da nam se s te strane ne pojave još veći problemi. Nisam zabrinut, momčad je odlično složena, u tom sam segmentu prezadovoljan, i siguran sam da će se to sve posložiti kako očekujemo, samo je pitanje vremena. Srećom, mislim da su u ovom trenutku i ostale momčadi u sličnim problemima." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!