Tenis

Jana Fett preokretom do pobjede i drugog kola na Tajlandu

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2024.
Jana Fett preokretom do pobjede i drugog kola na Tajlandu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA - 129.) svladala je 30-godišnju Kineskinju Zheng Saisai (WTA - 1024.) sa 2:6, 6:3, 6:3 u prvom kolu WTA 250 turnira u tajlandskom Hua Hinu na tvrdoj podlozi...

Meč je zbog kiše prekinut u prvom setu pri vodstvu kineske tenisačice 3:1, a nakon višesatnog prekida je nastavljen. Zheng je osvojila prvi set u kojem je triput oduzela servis 27-godišnjoj Vrbovčanki, ali se Fett nakon toga ustabilila i preokretom došla do pobjede i plasmana u drugo kolo nakon dva sata i 24 minute igre.

Igraj na mečeve turnira u Hua Hinu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica je u drugom i trećem setu po dvaput gubila servise, ali je uspjela čak sedam puta osvojiti gemove u kojima je Zheng bila na početnom udarcu.

Kineskinja, koja je prije četiri i pol godine bila na 34. mjestu WTA ljestvice, nije igrala dvije godine zbog ozljede zgloba zapešća, a vratila se na WTA Tour u siječnju na prvom turniru organiziranom u Hua Hinu. No, u sedam pojedinačnih mečeva koje je odigrala u ovoj godini, još uvijek nije ostvarila pobjedu, a protiv Fett je uspjela osvojiti prvi set još od studenog 2021.

Vrbovčanku u drugom kolu čeka francuska predstavnica i osma nositeljica Thailand Opena Varvara Gracheva (WTA - 66.), koja je u ponedjeljak svladala Australku Taylu Preston sa 6:1, 6:4.

U utorak je turnir ostao bez prve nositeljice, Ukrajinke Dajane Jastremske (WTA - 35.), koju je sa 7:6(4), 7:5 pobijedila Japanka Mai Hontama (WTA - 130.). Japanska tenisačica je na ovom turniru partnerica Jani Fett u igri parova, a u ponedjeljak su prošle prvo kolo pobijedivši sa 6:2, 6:4 Britanku Freyu Christie i Kolumbijku Yulianu Lizarazotest

WTA Hua Hin - 1. kolo:
Mai Hontama (Japan) - Dajana Jastremska (Ukrajina, 1) 7:6(4), 7:5
Gao Xinyu (Kina) - Wei Sijia (Kina) 6:3, 6:2
Arianne Hartono (Nizozemska) - Moyuka Uchijima (Japan, 7) 6:1, 6:1
Rebeka Masarova (Španjolska) - Anna Bondar (Mađarska) 3:6, 7:6(2), 7:5
JANA FETT (HRVATSKA) - Zheng Saisai (Kina) 2:6, 6:3, 6:3
Nadia Podoroska (Argentina) - Ksenia Laskutova 6:1, 6:0

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisWTA TourJana Fett
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!